понеделник, 30 юли 2012 г.

Bell Pastel 5

                          Привет, приятели :-)

          Бързам да Ви представя един уникален цвят на достъпна цена - Bell Pastel 5 .



       Дори не съм си и представяла, че съществува такъв цвят лак за нокти, а съдбата Ни срещна съвсем случайно :-) Питате се какво пък толкова - резедаво зелено??? А вероятно от снимките изглежда и перлен ... ммм не :-) Цвета е точно такова зелено като на снимката, но не е перлено. На сянка си е чист пастел, а на слънце изгрява в дълбочина по-тъмно зелен шимър ... МАГИЯ :-)
        Консистенцията му е мечта, покрива на два тънки слоя, четката е много удобна, както и на други лакове на марката, съхне доволно бързо, блясък - вижда се от снимката.
       И тъй като в предния си пост Ви обещах още един съвет, този път свързан с декорациите, днес ще Ви издам една малка хитрост, която забелязвам, че не е масово практикувана все още :-) ...... огледален печат . Не откривам топлата вода, тъй като и аз някога някъде съм го видяла, но мисля, че е много полезно, а и малко популярно, та затова реших да го разясня след като и го опитах вече :-)
         За направата му са Ни нужни всички необходими консумативи за печати + допълнително още един тампон за печатане :-) Стъпките са следните:
          * слагаме, както обикновено боичка върху шаблона и минаваме със стъргалката
          * вземаме с първия тампон от шаблона декорацията
          * пренасяме го на втория тампон все едно го отпечатваме върху нокътя
         * от втория тампон го пренасяме на нокътя, който искаме да е огледален по изображение
         Резултата е огледален шаблон като на моя маникюр :-) Два са си, както е по шаблон и два са огледални. Има една подробност обаче - ако за нормален печат трябва да си бърз, за огледален печат трябва да си много бърз.
          Както се вижда и от снимката, на декорираните пръсти френския е в цвета на Bell Pastel 5 също. За направата на тези красиви хибискуси, аз използвах шаблон на Bundle Monster от най-новия /трети сет/, а по-конкретно BM 318  . 


       Всеки от Вас, който си е правил печати му е ясно, че такива цветни да станат само с печатане, няма как. Допълнително съм ги разкрасявала по линиите, отпечатани от самия шаблон с различни цветове -  тъмно зелен, светло зелен, жълт, черен и червен. Бялата боичката, която използвах за щампата е мини на KONAD.
      Ето го и крайния резултат с любимия Seche Vite Top Coat. Реших да си правя експеримент в това топло време и на недекорираните пръсти да сложа друг топ, в случая SNB Top Coat, но се помъчиха да станат балони и ги минах и тях със Seche Vite Top Coat ... и стана магията, няма балони :-) 


        И на тази снимка е излязъл прекрасния шимър ... ммм красота! А Вашето мнение какво е?
       Ще завърша и днес с мнение относно трайността - ами нищо ново за Bell - 3 дни в перфектно състояние и след това почна. За тази цена, с това качество и 3 дни мисля, че е повече от добре. Ако се срещнете, ще се харесате и Вие, сигурна съм :-)

        До скоооорооо (-: Радвайте се на хубавото време и си създавайте приятни спомени!

петък, 27 юли 2012 г.

Isa Dora 619 Vintage Mint, Lynnderella Connect the dots & Essense Fruity Top Coat

                     Здравейтееее :-)

        Вече знаете - днес е ред за публикация на ценния, скъпия ..... Lynnderella Connect the dots :-) . Дълго време се чудих кой лак да му подложа, за да изпъкне цялата му красота и в крайна сметка се спрях на Isa Dora 619 Vintage Mint - перфектната мента с мляко. Черпя Ви по една 



       Изключително приятна консистенция, покрива на два пласта, съхне бързо, блясък - доволно /на снимката е без топ лак/. С размера на четката, обаче са се пооляли, имам претенции че не са ми малки нокътните плочки и въпреки това успях да се омажа на всички пръсти отстрани, за сметка на това пък овала става перфектен :-) . Та четката е много "Wide".  
        Този път декорацията ми беше Lynnderella Connect thdots - не знам колко време го мислих ... исках този ефект и когато най-сетне ми попадна в ръчичките, нямаше как да не е първо той на ред :-) Наде, благодаря! 


          Много гъст брокатен лак, но пък за сметка на това четката е удобна и съхне бързо. Ефекта, който се постига с него ми напомни малко за яйца от пътпъдъци, само чертичките са му в повече :-) 



       Самия лак прави лек сребрист филм върху цветния лак под него /в случая Isa Dora 619 Vintage Mint/, брокатените пръчици/чертички са точно добавени все едно за да свързват петте размера и от двата цвята кръгли брокати и двата  размера квадратни черни. Какво да кажа - Connect the dots :-) Всъщност този лак е много красив и У-Н-И-К-А-Л-Е-Н - защо ли? Защото все още негово пълно копие не е създадено - Lynnderella е изключителен талант. 
          Опитах се да намеря нещо близко като ефект поне.... е най-близкото копие до него като че ли е Stick 'n Stones - по описанията му липсват сребристия филм, най-малките и най-големите кръгли брокати, но като цяло си приличат. 
     Този път за топ лак реших да сложа ароматизирания Essence Fruity Top Coat - консистенция - като вода, съхне бързо, ухае плодово, но в никакъв случай не бих го оприличила само на ягоди, както би трябвало да е. Според мен аромата е смесица между ягоди и черешки, да си оближеш пръстите :-) Усеща се около ден, после съвсееем леко, почти никак, но пък си е топ лак и може човек да си го слага всеки ден :-).
            Ето го и красавеца - заслужава още две снимки, нали?




      Ето ги и строени трите сладурчета


       Трайност? ... Както бях чела и както се носи славата на Isa Dora и при мен се оказа нетраен лака на марката. Това ми е първия техен, но ако не видя някой уникален, неповторим цвят, едва ли ще повторя покупка Isa Dora  Nail Polish. На втория ден на два пръст се откършиха парченца лак, без да се е напукал , без дори да съм вършила някаква кой знае каква работа. Поне този цвят си заслужава, нямам друг такъв в немалката си колекция.
      В този пост ще добавя и съвет за лесен начин за сваляне на НЕлесно свалящия се Lynnderella Connect thdots, както всички брокати. Та... всеки който е слагал брокатен лак е наясно със свалянето му в сравнение с обикновен пастелен лак например - трудно е, нали? За да избегнете дългото търкане, а в последствие и рошавите нокти най-лесно в домашни условия е да вземете фолио, да го нарежете на лентички с ширина около 2-3см и дължина около 15см, след което
      - напоявате памуче с лакочистител
      - слагате върху нокътя памучето
      - завивате с фолио и притискате, за да може да се задуши
      - повтаряте същите стъпки с всички пръсти
        След като на пръст има престоял памук поне 5 минутки, притискате памучето върху нокътя с фолиото и издърпвате, резултата е чист нокът :-) И една нагледна снимка 


           Казват, че не е добре това да се прави постоянно или ако предпочитате да си сваляте, какъвто и да било лак по този начин без триене е редно да си вземете специални тампони за сваляне, които не задушават целия обвит пръст, а само нокътя и по този начин ще предпазите кожата си от силните препарати. Представляват ето това



          За такива знам, че има на CND и се използват за сваляне на Shellac, но може и на други марки да има нещо подобно.

          Толкова за днес, мили мои :-) До след няколко дни, когато ще Ви покажа един свеж "green" маникюр :-) и съвет как да си направим огледален шаблон :-)

            До скоро! Усмихни се! :-)

понеделник, 23 юли 2012 г.

CND Relay red

                      Здравейте и в началото на новата седмица!

          Тъй като вчера си премених ноктите, днес ще ви поста цялостна информация относно едно много приятно червено на CND с уклон на малина, а именно CND Relay red .


        Както вече споменах, цвета не си е чисто червено, каквото всъщност излиза и на снимката. Странно ми беше как не мога да уловя реалния цвят на чист крем, но като се поразрових в "google изображения", то и там няма реална снимка всъщност - или са изцяло червени като моята или са прекалено розовеещи. Истината е някъде по средата :-) .   Представете си малко по-тъмно червено и с уклон на малина. Едно е ясно - цвета е прекрасен и ако се сдобиете с него в никакъв случай няма да съжалявате, че е Ваш. А това, че е нефотогеничен, от "google изображения" става ясно, че е и по-малко търсен, което си е пропуск за такава находка - не е обикновено червено :-) .
           Консистенцията на лака е перфектна, както казват някои - нанася се като масло, покрива на 1 тънък пласт /розичката също е правена с този лак с шаблон/ :-), четката е много удобна, съхне много бързо и има блясък /на снимката е без топ лак/ .
            Ето го красавеца и с топ лак Seche Vite Top Coat на снимките с декорациите е уловен съвсем леко малинения уклон, но цвета и на тях не е реален на 100% всъщност

маникюр


педикюр
            

заедно


            Малко информация относно декорацията - френския е правен с лак с тънка четка, клонките и листенцата са правени на ръка с лакове с тънка четка, червената част от розата е с шаблон на Red Angel RA 116  , камъчетата са Swarovski.


         Ще завърша отново с мнение относно трайността - 4 дни остана непокътнат на моите нокти, след което се белнаха две ръбчета леко. Останах предоволна като цяло от този лак, както и от други лакове на марката. А Вие ще се сдобиете ли с CND Relay red? (-:

          До скоро приятели, когато ще Ви покажа така известната и скъпо оценявана Linderella, а кой точно нейн лак ... след няколко дни :-)
           
           Бъдете щастливи и се радвайте на всичко, което се случва с Вас и около Вас :-)

сряда, 18 юли 2012 г.

OPI Black Spotted

             Здравейте, приятели!

    Днес ще Ви публикувам обещаната статия за лимитирания, уникалния ефект на OPI Black Spotted. Много различен от всеки друг лак-ефект. Чудя се от къде да започна и се опасявам, че пак ще пропусна нещо за него. Ще започна с всичко по реда си по експериментите си, за да бъда максимално изчерпателна.
      Консистенцията му е много лесна за нанасяне, дори бих казала, че е рядък за лак. Четката на OPI няма да коментирам - перфектна . На аромат не е нищо по-различно от другите лакове на марката. Първия ми експеримент, който си направих, бе да го сложа върху Zoya Kiki . На тази снимка е без топ лак


        След като уголемите снимката ще видите освен петнистия ефект и crackle на места. Такъв ефект можете да постигнете, ако сложите OPI Black Spotted върху не напълно изсъхнал лак. Тъй като аз се лакирах късно вечерта, не изчаках Zoya Kiki да изсъхне перфектно и стигнах до това откритие първо :-) . В първия момент бях леко разочарована, защото очаквах както по всички снимки в нета само петниястия ефект, но уви. 
     Първата асоциация, която си направих с ефекта, който се постига с този лак бе на великденски яйца, боядисани с боя с капнато олио 

          Вероятно не само аз виждам приликата? На допир лака не е като на crackle ефекта, но не е  и максимално гладък. Мислех си, че с топ лак ще изгладя всичко, но първият опит бе неуспешен. Въпреки че използвах любимия Seche Vite Top Coat, който до сега декорация не ми е размазвал, този път успя да притъпи ефекта на OPI Black Spotted. На следващата снимка е на палците и кутретата - след като се уголеми снимката се вижда разликата с другите пръсти.


         Видимо OPI Black Spotted бе изсъхнал, но реално явно не, щом се притъпи ефекта от топ лака. След този маникюр просто предполагах, след друг експеримент, който ще споделя в този пост ще Ви докажа, че е така :-) .
          Изводът, до който стигнах е, че OPI Black Spotted е капризен не само към лака под него, но и към лака над него, тоест топ лака. 
            По принцип казват, че бързосъхнещите топ лакове проникват в слоевете лак под себе си и изсушават изцяло лака. Този път Seche Vite не успя да се свърже с OPI Black Spotted по мои предположения, тъй като след 2-3 дни започна да си пада топ лака на люспички, тоест не се беше свързал с другите под себе си и не падаше със OPI Black Spotted и Zoya Kiki, а самостоятелно. Може би пак има връзка с мазната съставка, която предполагам че съдържа този лимитиран ефект. 
     По принцип не слагам същия лак и за следващ маникюр, но този лак ми запали любопитството и продължих пак с него. Този път го сложих върху Catherine Arley 711, който върху варовито белия Flormar 400 става перфектното неоново зелено за моите очи. На тази снимка е без топ лак


            Както се вижда след като се увеличи снимката и на този маникюр тук-там има Crackle ефект - чаках, чаках, но явно пак не достатъчно. По-малко са пукнатините от на предния маникюр, но все пак ги има. Такива пукнатини на петия ден на палците, където пак имаше гущер, а сложих ефект за да си задоволя любопитството, предположенията ми дали са верни, че Crackle ефект става само, когато лака не е напълно изсъхнал под OPI Black Spotted, се оправдаха - пукнатини няма.



            Друго специално за този лак е, че за да станат възможно по-видими петната, трябва при нанасяне, четката да е максимално обрана от лака /почти никак/.
        Както казах и по-горе - топ лака, трябва да се нанася на напълно изсъхнах OPI Black Spotted, за да не му се притъпи/изгуби ефекта. Ето една снимка със Seche Vite Top coat 


        Ще се питате - защо ми е тогава пък топ лак? Първо, защото OPI Black Spotted е с леко гумиран завършек и второ, което за мен е по-важното, с топ лак издържа до третия ден. 
          Събудих ли Ви любопитството и относно трайността? Ще споделя и нея, разбира се :-) С топ лак - до третия ден, след което топ лака започва да се излющва откъм краищата, където се е изтрило запечатването и реално остава само OPI Black Spotted там на ноктите. А сам OPI Black  Spotted за съжаление не издържа и 8 часа непокътнат. Сложа го сутринта преди работа и вечер е излющен като за френски, като се има предвид, че работата ми е на компютър. Нагледно ---}


             Но това вероятно е свързано отново със съставките му, които го правят уникален ефект. :-) Замислям се, че всъщност не само като ефект, но и като начин на получаване има връзка между ефекта от лака и ефекта на великденските яйца :-) .Вероятно има някаква мазна съставка, чрез която този ефект няма как да бъде получен, тъй като трайност за лак на марката от по-малко от ден си е ... нереално. Може би това е била и причината да не е сред масово разпространяваните им лакове, мога само да гадая. Едно съм сигурна обаче - ефекта е У-Н-И-К-А-Л-Е-Н!

         Това е лак само за ценители и наистина си заслужава човек да притежава такова бижу :-)

         Бъдете щастливи и всичко най най (-:

вторник, 17 юли 2012 г.

Catherine Arley 711, Flormar 400 & OPI Black Spotted

            Привет, приятели,

     В първия си пост днес ще Ви представя една зелена красота, която ми стана любимец още миналото лято - Catherine Arley 711. Сам по себе си лака е чисто желе и покривност, плътност от него няма как да се очаква. Нанесен сам лака, не е неон, но върху бяла основа, грейва и бих казала, че си става неон. За основа под него си слагам любимия Flormar 400 на два слоя



    И на двете форми маникюр си ми харесва еднакво и самостоятелно, но този път не остана. Нанася се много лесно, четката на Flormar ми е удобна, съхне прилично бързо, блясък - вижда се от снимките :-) . 
     Върху бялата основа си нанесох Catherine Arley 711 и от снимките може да се види добре разликата между цвета в шишето и цвета на ноктите, който за моите очи си е чист неон, отровно зелено :-) .



    На първия маникюр е на 2 пласта върху Flormar 400, на втората е на 3 пласта върху Flormar 400 /тя е от миналото лято, простете недостатъците на маникюра и снимката/. Съхне прилично добре, блясък - доволно.
       И тъй като лак без декорация при мен е равносилно на незавършен маникюр и в двата случая, когато слагах Catherine Arley 711 не остана неразкрасен. За таз годишния ми маникюр с него използвах лимитирания OPI Black Spotted и от шестоъгълните шаблони m79 /благодаря ти, Силве/



     Миналото лято бе разкрасен с фимо резенчета, зелен брокат и лакове с тънка четка :-)




    На краката Catherine Arley 711 е без бяла основа, на 3 пласта. Вижда се разликата от снимките :-) И при двете лакирания за топ лак съм ползвала Seche Vite Top Coat.
   Помня, че с този маникюр бях на море 2011г. и бях единственото "зелено" човече на плажа, чувствах се уникална и в кожата си :-) . Таз годишния ми маникюр пък бе непосредствено след връщането ми от море, явно морето ме кара да се сещам за този цвят :-) . Замислям се, че и за сандвич техниката би бил идеален :-) Вероятно следващия маникюр с него, вероятно следващото лято ще е с тази техника и този лак ... знае ли човек :-) 

    Трайност - както и при други лакове на марката - 4-5 дни, предоволно за цената си качество.

    До по-късно днес!

понеделник, 16 юли 2012 г.

Zoya Kiki & OPI Black Spotted

        Ето ме отново днес :-)
       
        Както Ви обещах, в този пост ще ви представя един бонбонест цвят, а именно Zoya Kiki. Дълго време обмислях дали да го купя, след това дълго време чака ред за моите нокти, а сега дълго мислих как да го опиша с думи (-: . Бих го описала като розова перла /но не от едновремешните, бабешките, които стават на черти/, в дълбочина с цикламен шимър и сребърен завършек. Уникален лак, но не за всеки тип кожа и не за всеки сезон според мен.


         Нанася се много лесно, тъй като четките на Zoya са много удобни, покри перфектно на 2 пласта, изсъхна доволно бързо, блясък като че ли обаче му липсваше достатъчно за моите очи.
          За да не е само гол лак, реших да сложа скоро получения лимитиран OPI Black Spotted - сам по себе си е декорация и реших, че няма нужда от още предвид това, че и Zoya Kiki не е просто пастелен лак. Ето го и OPI Black Spotted на 1 слой върху Zoya Kiki

      Seche Vite Top Coat сложих само на палците и кутретата, но тъй като не бях изчакала напълно да изсъхне преди това лака, OPI Black Spotted се размаза и почти си изгуби петнистия ефект. Ето от тази снимка може да се види разликата като се вгледа човек.


        Отзив относно трайността ще споделя в този пост само за Zoya Kiki, тъй като е OPI Black Spotted е доста странен, от където и да го погледне човек, за него най-вероятно ще публикувам утре статия, както и снимки върху друг цвят + декорация :-)
        Zoya Kiki издържа непокътната цели 5 дни, това е много като се има предвид че премина през не малко изпитания - къпане в море, ровене в пясъка с мъника, бани, чистене и пилене /както споменах в предния си пост, бях на курс по ноктопластика с гел и имаше здраво пилене не само на ноктопластиката която правих върху модели, но и на моите нокти тук там/. Zoya се представи за пореден път повече от добре на моите нокти.

        Бъдете щастливи и до скоро!


Layla Flash Black 08 AVON Licorice

       Не съм се изгубила, приятели :-) Просто малко повече ангажименти в големите жеги. Днес ще Ви опиша в настоящия пост обещания черен силен холограм - Layla Flash Black 08. А малко по-късно и още един маникюр за реванш на отсъствието ми.

       В интерес на истината си го поръчах за черен, но черен не бих казала че е реално - сив си е. Дори и върху черна основа, не успя да стане такова тъмно черно, каквото очаквах аз. 
     За пореден път съм повече от доволна от лаковете на AVON. Този пък под красивия холограм сложих от най-новите им попълнения AVON Licorice . 


      На снимката е на 1 по-плътен слой, консистенцията му го позволява. Изсъхна доволно бързо, блясъкът му е отново на ниво, както и при други лакове на марката. Тъй като ноктите ми на места бяха леко "рошави" от бързото сваляне на брокатен лак, тук там се опита да стане на балончета, но не успя, тъй като след единия пласт от Layla Flash Black 08 всичко се изглади и някакси потъна. А его го и красавеца върху черната основа, както написах по-горе на 1 слой.


        Трябва да отбележа една немалка подробност, която притежателките на силни холограми по всяка вероятност са забелязали. За да си покаже цялата сила, пълния ефект, този лак не трае топ лак. С топ лак също си личи холограмния завършек, но е някакси си много силно притъпен.
        И сам по себе си този лак е декорация и можеше да мине и без допълнения, но аз не устоях и тъй като ми предстоеше много важен период от живота, а именно карах курс по ноктопластика с гел, реших да си направя бели паячета за късмет. А ето ги и сладурчетата с бял печат с боичка от мини КОНАД,  шаблона Bundle Monster  BM13 /от първия им сет/ 

и сини коремчета - камъчета. 
Маникюр 


Педикюр


цялостен завършек


        Ще завърша и този път с отзив относно трайността на моите нокти. Както и очаквах за силен холограм - сравнително малка трайност. Върху черния AVON Licorice успя да издържи непокътнат до третия ден, след което взе да поддава по малко. Ако трябва да бъда максимално искрена, бих казала че леко ме разочарова Layla Flash Black 08 и ще Ви кажа защо - очаквах да е наистина черен, но и върху черна основа не е достатъчно за моите очи. За сметка на това пък е много силен, дори бих казала най-силния холограм от всички които съм слагала до сега. 

          Още днес ще публикувам още един пост със един бонбонест лак и лимитирания OPI Black Spotted.

          Усмихнете се, бъдете себе си и вярвайте в късмета си!


понеделник, 2 юли 2012 г.

Color Club Wild & Willing и AVON Vanilla Shake

                        Здравейте, любители на красивия маникюр,

          Днес ще ви представя един У-Н-И-К-А-Л-Е-Н лак, който си мислих, че е подходящ само за есента и зимата, а се влюбих посред лято адски в него, кой е той - Color club Wild & Willing . 

         На тази снимка съм уловила цвета му повече от ПЕРФЕКТНО! Мека преливка от медно червено/кафяво до златно. В шишето изглежда рядък като вода, нанасянето му също е като вода, покрива на 3 пласта, съхне достатъчно бързо. Не случайно ефекта, който има ми напомня  "залез".

          На средния и безименния пръст съм сложила AVON Vanilla Shake на 3 пласта също. Нанася се като всеки нормален лак, съхне доволно бързо, блясък има и самостоятелно, нищо нетипично за AVON. За сегашния маникюр си сложих 3 пласта, тъй като искам да е ПЕРФЕКТНО покривен. При предходно лакиране с него, при направата на френски, го бях слагала на 2 пласта, ето снимка с него от тогава


           И на два пласта, и на три пласта си е все КРАСИВ! Ето го и френският ми от тогава 


          Крайния резултат от тогава бе следния - пеперудата е от безименен шаблон, боичката е KONAD мини боичка


           А ето и завършен маникюра с Color Club Wild & Willing 


            Бухалчетата са рисувани на ръка с акрилни боички. Идеята ми я даде един много ценен за мен приятел, който мнооооого обича бухали. Определено маникюра стана У-Н-И-К-А-Л-Е-Н и не успя да ми омръзне цели 4-5 дни, колкото всъщност издържа непокътнат на моите нокти Color Club Wild & Willing .
            AVON Vanilla Shake бе откършен леко на средния пръст от едното ръбче в края на третия ден, затова за него бих казала трайност - 3 дни, за разлика от дружката му :-)
            Прекрасния завършек и при двата маникюра е благодарение на любимия  Seche Vite Top Coat !

            Сигурно Ви е любопитно кой ще е следващия - един холограмен лак, който от всички които съм виждала до днес, прави НАЙ-голяма дъга. :-)

               До скоро, приятели!