неделя, 30 септември 2012 г.

FM Fresh Mint & Zoya Apple


                        Здравейте, приятели!

           Отдавна не си бях правила френски маникюр и предната седмица реших, че е време да си заформя. Не бе стандартен френски с бяла линия, но все пак е френски и ми бе идеално по вкуса. За основа ползвах FM Fresh Mint


              Това е първия лак на марката, който сложих, иначе съм се сдобила с общо три  техни за момента.

FM Blue Lagoon
FM Fresh Mint
FM Deep Scarlet

         FM Fresh Mint е много свеж ментов цвят /на снимката е реален/, покриващ на 2 слоя. Консистенцията на лака е перфектна. Четката ми идва малко малка, но си е нормална за лак, предназначен за непрофесионална употреба. Съхне нормално бързо, блясък - вижда се от снимката.
           За линията на френския ползвах Zoya Apple - изключително приятен лак, както досега опитваните от мен на марката - много удобна четка, перфектна косистенция на лака, покривност от 1 по-плътен или два по-тънки слоя лак, съхне много бързо и ефекта е УАУ - множество светлозелени и златисти скейл частици. Влюбена съм в този тип лакове!


         За декорацията съм използвала черен лак за рисуване с тънка четка, Zoya Apple и камъчета Swarowski. Топ лака е Seche Vite Top Coat. И една снимка на двете ръце


          Тази красота издържа на моите нокти 4 дни и се предаде на палеца едно малко ръбче - съвсем доволно :-) 

           До скоро приятели!

понеделник, 24 септември 2012 г.

Rapsodi 196

                      Hello, dear :-)

         Тъй като вече е свален, съм готова да Ви представя пълно мнение за Rapsodi 196. Точно това лакче го исках ужасно много, но собственичката му не искаше и не искаше да се отърве от него. Но пък за проба не отказа да ми го отстъпи :-) и ето го на моите нокти най-после. Ивче, благодаря :-) 


           На снимката е на 3 не тънки слоя и още и още на места може да се каже, че прозира. Ами не го искам вече :-) . А и цвета не е това, което очаквах - разочаровах се може би, защото очакванията ми бяха други, иначе лакчето си и типичен пъпешов цвят - актуалния за отминаващото лято :-)


        Четката на лака е съвсем стандартна и удобна за мен, съхне достатъчно бързо и има блясък.
         Без декорация не е останал и той на моите нокти :-) и както Ви загатнах предния път - декорацията бе на тема "Първият учебен ден" :-) А ето я и нея


            Розичките са лепенки, които на втория ден взеха да им се надигат ръбчетата и да ми вадят нервите. Явно или ще ги вграждам занапред или само за педикюр ще ги ползвам останалите от картончето, защото пък иначе са си като живи  :-) . На средните пръсти букварчетата са с печат, но не от шаблон, а от монета 50 стотинки :-)

             Как го направих толкова изчистено ли :-) ами ...
* на дръжка от чанта от Кауфланд сложих безцветен лак и го оставих напълно да изсъхне
* взех си и си пренесох с черната боичка на Старнейлз за печати и тампон декорацията върху изсъхналия безцветен лак на дръжката
* изрязах си само букварчетата и ги отлепих от дръжката
* минах с безцветен лак средните пръсти и лепнах букварчетата на желаното място с помощта на пинсети
             За топ лак и този път използвах Seche Vite Top Coat :-)
             Ето го и като акцент Rapsodi 196 на ръката на собственичката му :-)


            Може би се чудите кой е реалния цвят ... ами на снимката с пъпеша :-) . Завършвам с мнение относно трайността - 3 дни ... не са много, не са малко, бива :-) 

             А Вие опитвали ли сте да вземете с тампон за печати картинка от "шаблон", различен от създадените точно за целта, както в моя случай 50ст, и какъв е бил този предмет?

           А за следващата публикация съм Ви подготвила ментов френч маникюр, повече за него ... като го сваля :-)

            До скоро!!!

сряда, 19 септември 2012 г.

AVON Vintage blue & Perfect holographic nail polish

                   Здравейте приятели,

         най-сетне намерих време за любимото си местенце. Както Ви обещах в предния си пост, днес ще ви покажа още една синя приказка. Приказка е ДА - защото както в приказките всичко е много красиво и няма сбъдване наяве. Така и този холограмен лак на Перфект е бил находка, която за съжаление е спряна от производство преди повече от 6-7 години и изчерпана навсякъде към момента.
         Та ... имало едно време по българските ширини един силен, хубав, траен холограмен лак на Перфект, който покривал на 2 пласта 


          Както всички силни холограмни лакове и този си иска специална Aqua base, за да се нанася лесно. На всяка друга основа за лак се нанася малко по-трудно, но не е невъзможно :-) Ако при лакиране със силен холограм нямате специална база, по-лесно за Вас ще бъде да  се лакирате без никаква база под него. 
         Покривност на това бижу - 2 пласта. Четката на лакчето е като всяка друга четка на Перфект - на мен си ми е удобна. Съхне за секунди, а ефекта е WOW!!! А ето го и доказателството         Това, което ми направи впечатление е, че дори и след топ лак, холограмния ефект за моите очи не беше притъпен, както се случва с другите ми налични СИЛНИ холограми.
        Още нещо, което ми направи впечатление при употребата на този лак е, че такова утаяване само за ден на лак не бях виждала :-)


           Не, че има някакво значение всъщност това :-) Както всеки лак, и този след като се разклати между длани преди употреба си е напълно нормален за употреба.
             Опитах се да го снимам и на сянка, но незнайно защо фотоапарата ми този път реши, че ясна снимка няма да направи. След няколко неуспешни опита, все пак това е най-ясната, която стана - от нея всъщност се разбира това, което искам да покажа, а то че както и другите холограми, на сянка холограмния ефект липсва.

        
         Да кажа сега малко и за другото лакче, което всъщност също не се намира вече в каталозите на AVON, а именно Vintage blue

              
            Както и други лакове на марката, четката ми е много удобна и овала става много лесно, покрива на 2 пласта, съхне достатъчно бързо и има хубав блясък - вижда се от снимката.
         Както вече и видяхте, и този път лаковете не останаха без декорация. По повод тръгването на малкия на детска градина реших да съм с тематичен маникюр и използвах шаблона на Bundle Monster BM 311 за направата на надписите, боичката е черна боичка за печати на Starnails. А ето го и маникюра с любимия Seche Vite Top Coat.


           Ще Ви покажа и още една идея за декорация на маникюр с AVON Vintage blue, която си бях правила, когато моето момченце направи една годинка. Crackle ефекта е на Flormar G02

          Всъщност за сегашния маникюр с надписите получих не едно запитване - това с вестник ли е правено :-) Вярно е, че много наподобява на такъв тип, но при стандартния вестникарски маникюр надписите върху самия нокът излизат огледални - ето един мой от преди

           Как се прави ли? Ами в следния ред:
* лакирате ноктите с желания цвят и ги оставяте до напълното изсъхване на лака
* изрязвате желания надпис от пресен вестник, тъй като мастилото е от скоро и се отбелязва добре надписа /аз съм използвала седмичната програма, тъй като в нея надписите са най-ситни/
* наливате в малка чашка алкохол /в моя случай беше силна ракия/ и топите първия пръст за около 10 секунди, вадите пръста и притискате СИЛНО изрязката от вестника върху нокътя за около 10-15 секунди. Вариант е да топите листчето вместо нокътя в алкохола, но аз не съм опитвала така, а и мисля че по този начин листчето по-лесно би могло да се скъса.
* слагате топ лак
         За всеки пръст се изрязва отделно листче и се топи пръста в алкохола непосредствено преди притискането му.
         Върти ми се в главата начин за вестникарски маникюр с НЕогладен текст върху нокътя, но това ще го опиша, когато го опитам в някой следващ пост.
           Не ме питайте за цвета на този лак - купих го за OPI, а се оказа че е от ментетата - не че има значение за мен, тъй като си е нормален лака, а и цвета ми хареса. Единствения недостатък е острата миризма, типична за китайските лакчета.

      А сега да се върна към маникюра, с който започнах :-) и да споделя отзив относно трайността на моите нокти - 6 дни при много тормоз. След като видях силата на холограма се молех да издъжи поне 2 дни, тъй като знам, че силните холограми ми държат по ден, но тоя ме изненада ИЗКЛЮЧИТЕЛНО приятно. И тъй като знам, че ще има голяма част от мацките, опитвали силни холограми, които няма да ми повярват, реших този път да снимам маникюра във вида, в който го свалих


         И както казва Бъгс Бъни - това беше всичко приятели :-)
         
        Всъщност аз нямаше да мога да ви разкажа тази приказка, ако притежателката на това бижу не ми го беше дала, тъй като не е мой. Затова искам да изкажа специални благодарности към Екатерина Новакова за преотстъпения за проба, отдавна изчерпания холограм лак на Перфект. 

         Тъй като първия учебен ден на учениците бе малко след тръгването на малкия на детска градина, направих още един първоучебен маникюр, за който ще споделя в следващия си пост, както и идейка за маникюр, направена не от специален шаблон, а от монета :-)

          До скоро!

          Дали ще бъде живота Ви приказка - зависи само от Вас ... направете го :-)

понеделник, 10 септември 2012 г.

Blue Holographic Ombre Manicure и не само

                  Ето ме отново с обещания пост :-)

         От доста дълго време /може би от началото на лятото/ се каня да си спретна холограмно омбре. Защо точно холограмно ли :-) ами защото вече съм си правила 3 вида и тъй като не обичам да се повтарям, това беше следващата ми омбре цел - вече изпълнена! 
      Ще започна от самото начало, тоест с първото омбре, което си правих, следващото, следващото, настоящото и бъдещите две, които мисля тази зима да реализирам.
           
І Първото бе просто опит за омбре маникюр с различни лакове, степенувани от тъмно зелено до светло, млечно зелено - всъщност това е и по-лесния вариант за направата на омбре, при наличие на много цветове в един тон. А ето го и Green ombre manicure


палец - AVON Green With Envy
показалец - Rev Olline Millenium 78
среден - OPI Green Wich Village
безимен - OPI Gargantuan Green Grape
кутре - Frankenpolish

ІІ Второто омбре бе Green Crackle Ombre Manicure :-) Като върл експериментатор, само с едно омбре не се задоволих и тъй като не бях виждала напукано, успях да се "обзаведа" с 5 тона зелен напукващ лак и маникюра бе сътворен. За основа на crackle лаковете на всички нокти сложих Flormar 400 .  
Всъщност не се получи точно така, както ми се искаше /искаше ми се пукнатините да са еднакви, но като се ползват напукващи лакове на различни марки няма как да стане/, но все пак си задоволих желанието за направа на напукано омбре.


палец - Flormar Graffiti G03
показалец - Seventeen SHOCK 1003
среден - Perfect Graffiti
безимен - китайче
кутре - Perfect Graffiti

Както виждате и от снимката, този път съм започнала от светло към тъмно - пак експеримент :-) . 
Тук е момента да споделя малко повече информация и за видовете напукващи лакове. Основно се делят на 2 вида - едро пукащи /показалец, среден, кутре/ и фино пукащи /безимен/. Има и такива, които се пукат повече по дължина, но като цяло са си също едро пукащи /показалеца/. 
Друго специфично за пукащите лакове е, че в зависимост от дебелината на слоя лак, който сте взели с четката и в зависимост от това дали долния слой е /в моя случай белия лак/ напълно сух - големината на пукнатините също се променя, тоест: 
* дебел слой напукващ лак + не напълно изсъхнала основа = най-едрите пукнатини, дори е възможно да останат места без основа, тоест да разпука и белия лак 
* дебел слой напукващ лак + напълно изсъхнала основа = едри пукнатини
* тънък слой напукващ лак + напълно изсъхнала основа = по дребни пукнатини, но в никакъв случай не бих казала фини
Тоест, пукнатините, които се постигат с лакове като LCN croco fever, напукващия ефект от сета Dior jungle duo,  BK и гояма част от китайчетата няма как да се постигнат с OPI, China Glaze, Color Club, Perfect, Flormar и т.н.
Този тип омбре, имаше честта да бъде и за педикюр
а ето ги и заедно

ІІІ Третото омбре предизвикателство бе да си сътворя такава красота по оригинална рецепта :-) Какво означава това ли - ами вариантите са два
* към тъмен лак на отделна повърхност се капва капка, в която се добавя и добре разбърква различно количество бял лак и по този начин се изсветлява цвета за всеки следващ пръст.
* към светъл лак на отделна повърхност се капва капка, в която се добавя и добре разбърква различно количество черен лак и по този начин се потъмнява цвета за всеки следващ пръст.
Аз си спретнах Purple Ombre Manicure по първата рецепта като използвах стъкалце + игла за забъркване на цветовете за показалец, среден, безимен и кутре.Двата лака, с които сътворих тази красота са Brooklin & "OPI" което всъщност се оказа менте, но пък цвета е адски красив и ми е вече един от любимите.

ІV Четвъртото омбре е всъщност настоящото :-) , тоест Blue Holographic Ombre Manicure


Това омбре си бях запланувала за лятото само поради една причина - холограма е красив на слънце и на изкуствена светлина, на сянка и в стая без осветление си е съвсем обикновен лак. Ето още няколко снимки, за да добиете и Вие представа за какво говоря
на сянка

на сълнце

със светкавица

А това са лакчетата с които го сътворих

палец - 2слоя Flormar 400 + 2 слоя Catherine Arley 674
показалец - 3 слоя Catherine Arley 674
среден - Depend 032
безимен - Frankenpolish
кутре - AVON Warm Black + China Glaze Wireless Holographic Top Coat

      За холограмния омбре маникюр бих споделила още и трайност, тъй като последно бях с него. За разлика от много силните холограми като NFU & Layla които ако не са с друг цвят под тях падат за ден, а и ако не са на гол нокът или със специална Aqua Base под тях се нанасят сравнително трудно, Depend & Catherine Arley си издържат по 4-5 дни на моите нокти съвсем спокойно, нанасят се като всеки друг лак, а дъгата която правят за парите които струват, определено си заслужава /стига да намерите стара партида Catherine Arley холограми/. Има още една специфика за холограмите - ако се сложи и топ лак, холограмния ефект отслабва леко, та затова моя омбре маникюр в случая е без топ лак.
      Това е в общи линии резултата от омбре експериментите ми, които до тук няма да свършат със сигурност - имам запланувани още 2 типа за зимата, дано докато пукне пролетта съм ги реализирала :-) А реализирам ли ги, няма начин да не ги споделя и с Вас. 

        А на Вас харесва ли Ви Ombre Manicure и правили ли ли сте си и ако да - снимка :-) ?

    До скоро, приятели, когато ще Ви покажа още една холограмна красота, която за съжаление отдавна не се произвежда и да се намери някъде си е истинско откритие :-(

        До скоро!!!

       


понеделник, 3 септември 2012 г.

Flormar Spring and Summer 2012 448

                   Здравейте, приятели,

         дълго време не съм писала, но това е защото дълго се застоя непокътнат върху моите нокти Flormar 448 от Spring & Summer 2012 колекция. Покрива перфектно на 2 слоя


            консистенцията му е идея по-гъста от досега опитваните лакове на марката, но не бих казала, че трудно се нанася, четката е перфектна, съхне бързо и има хубав блясък - вижда се от снимката.
             Тъй като без декорация лак при мен е все едно, че не съм си завършила маникюра, и този път не пропуснах да го разкрася. Тъй като нямах почти никакво време, този път си спретнах нещо съвсем семпло, но за сметка на това ефектно. С какво ли - холограмни пайети :-)


         За топ лак и този път използвах любимия Seche Vite Top Coat - не заради друго, ами защото наистина нямах никакво време за съхнене, а по съхнене този топ от всички, които съм опитвала досега равен няма.
            Трябва да споделя нещо, което ми направи впечатление при свалянето на този лак. Имах опасения, че може да ми оцвети ноктите в лила, но слава Богу поражения нямаше никакви. Кое е това тогава, което ми направи впечатление ли - ами при свалянето се виждаше, все едно че най-долния слой е бил червеникаво-розов, а не лилав, ето го и нагледно

  
              Та така с този хубавец си изкарах цели 7 дни без поражения и което е по-интересното, не ми и омръзна да го гледам :-) Доволна от него, взех че се сдобих с още 3 лакчета от колекцията :-)


          Тях кога ще ви ги покажа на нокти идея си нямам, но важното е че и това ще стане някой ден :-) Третия лак от ляво на дясно си е тюркоаз, но фотото ми твърдо отказа да го покаже какъв е реално.
          
           До скоро приятели, когато ще Ви покажа холограмното омбре, с което съм вече, както и няколко други омбре маникюра, които съм си правила до сега :-)

            Бъдете щастливи!