сряда, 30 януари 2013 г.

Catrice Bruno Brownani & AVON Golden Dream

Eто ме отново :-)

Отдавна ми се слагаше нещо изчистено и за последния си маникюр посегнах към Catrice Bruno Brownani - цвят на разтопен шоколад ммм...



Catrice Bruno Brownani

Супер консистенция.
Покривен и от един слой, но аз си сложих два.
Съхне бързо и има хубав блясък и без топ лак.
За новата четка бих казала, че в първия момент ми беше малко трудно да направя хубав овал с нея, но с втората ръка дори ми стана супер лесно в сравнение с много други лакове, които съм слагала.


Освен златистите вълни, за завършек в златно използвах AVON Golden Dream - още един мой любимец на марката AVON :-)
За топ лак този път използвах CND Speedey Dry - за него бих казала, че съхне със скоростта на Seche Vite, супер на тънко се нанася и придава стъклен блясък до свалянето на лака. Единствената забележка, която имам към него е, че размазва декорациите, но в случая нямах и затова се спрях на него. :-)


Една снимка на слънце, без светкавица като си мислех, че фотото ми ще успее да улови цялата прелест на AVON Golden Dream, но в сравнение с това което бе на живо, това което се вижда от снимката е нищо


И една, която е леко разфокусирана, но с малко по ясно изразен ефекта


Още една снимка - този път на дневна светлина, без светкавица, на сянка


И на слънце, и на сянка, и на лампа ... все красота :-) Имах нужда от нещо такова :-) 


И едно уточнение за AVON Golden Dream - не е ситен брокат, а фин скейл, който се сваля супер лесно в сравнение с други ефекти. За съжаление и тази красота издържа ден непокътната и започна, макар и леко да се разваля тук таме по ръбчетата.  Е, идеален повод да се пременя :-) А с какво ... нещо свежо, дантелено ... 

До скоро и бъдете щастливи!



AVON Green With Envy & China Glaze Atlantis

Привет, красавици :-)

Време е да покажа следващата красота, която си сътворих на ноктите последно :-) Отдавна се сдобих с China Glaze Atlantis, но някакси до сега никога не ми е идвал толкова мерак да го сложа на нокти, а само си му се любувах в шишенцето :-) Е, преди няколко дни се случи и това - измежду много непробвани лакчета ми се прииска адски много да съм точно с него вече :-) Тъй като знам, че повечето лакове на марката ми държат адски малко - ден два ... му подложих AVON Green With Envy, който съм си слагала и преди и този път не снимах, но пък за това ще Ви покажа старата снимка :-)

AVON Green With Envy

За него мога да кажа, че е лак на една от любимите ми марки AVON, че има страхотна плоска четка и консистенция с която овала става супер лесно, покрива перфектно на 2 слоя, съхне достатъчно бързо и ми е един от любимите цветове :-)
И тъй като както споменах по-горе, лаковете на China Glaze на моите нокти не се задържат никак, реших с този да не експериментирам и да го слагам сам, тъй като адски много ми се носеше и бях сигурна че за ден нямаше да ми писне :-) Та ... ето го и China Glaze Atlantis върху AVON Green With Envy без топ лак

AVON Green With Envy & China Glaze Atlantis

За да блесне с цялата си красота обаче му трябва топ лак. И този път заложих на Seche Vite Top Coat. Цветенцата са си рисувани с лакове с тънки четки :-)


Една снимка на дневна светлина, но за съжаление без слънчице тъй като такова не се появи 


И една последна снимка на тази прелест за моите очи  :-)


При предходно слагане на AVON Green With Envy си бях нарисувала цветна градинка :-)


Въпреки, че подложих лак на AVON, China Glaze Atlantis издържа едва ден и имаше нужда от преправяне, за да му се порадвам още някой ден. По принцип под лак на China Glaze съм подлагала Flormar и трайността си беше като на Flormar, но с тази комбинация сега трайността си е като на China Glaze на моите нокти :-/

До скоро, приятели!

сряда, 23 януари 2013 г.

Orly Lemonade

Привет, приятели,

в унисон с топлото време насред януари и мен ми се приноси нещо свежо и в крайна сметка посегнах към Orly Lemonade - вече ми е един от любимите лакове и на мен. Защо ли ... :-) изключително приятно жълто - нито много бледо, нито натрапчиво ... перфектно :-)

Orly Lemonade

Нанася се много лесно, четката е супер удобна, два пласта са му напълно достатъчни, съхне бързо и има хубав блясък - на снимката е без топ.

И този път не останах без декорация. Маникюра си разкрасих с шаблон за печати KONAD m70 и черна боичка за печати от Старнейлз

Запечатах със Seche Vite Top Coat и този път :-)


Както обещах при предното слагане на лак на марката Orly и този път за основа сложих Orly Bonder, за да разбера дали чувствително по-голямата трайност е била резултат именно от нея. Ами не :-( този път забележките започнаха да се появяват едва на втория ден, което е двойно по-малко и спрямо лак на марката, когато съм си слагала с друга основа. Явно с Orly Bonder моите нокти не се спогаждат и Orly Au Champagne e било просто изключение.

Бъдете щастливи!

понеделник, 21 януари 2013 г.

CND Shellac Negligee, CND Shellac Cream Puff & Swarowski Capri Blue

Здравейте, приятели,

дългото ми отсъствие отново е резултат на това, че бях със CND Shellac - от кога ли ... от Ивановден :-)
Тъй като правих разни експерименти, за да мога да споделя повече информация от в предния си пост за CND Shellac, днес ще Ви обобщя грешките, които си определям като такива от направата на този маникюр. Ще видите също на места неперфектно нанасяне на материала до кожичките - и това е умишлено, за да видя дали ще подаде от там и ако да, то кога.
Та цвета, който си избрах е CND Shellac Negligee

CND Shellac Negligee на 1 пласт

Много удобна четка, перфектна консистенция, супер лесно нанасяне. За този цвят бих казала също, че придава един естествен розов нюанс на ноктите и в същото време има много фин син микрошимър, който за моите очи прави ноктите да изглеждат някакси по-чисти. Скрива леки оцветявания на самата нокътна плочка - като на моята, която от продължителното лакиране с най-различни марки е добила лек жълтеникав отенък, който всъщност се забелязва само по снимки за щастие :-) ... Като се замисля и за пушачи би бил перфектен :-)


След това направих заснежена преливка със CND Shellac Cream Puff

CND Shellac Negligee & CND Shellac Cream Puff

И за да е синия микрошимър по целия нокът, сложих втори слой CND Shellac Negligee

CND Shellac Negligee, CND Shellac Cream Puff & CND Shellac Negligee

От тук нататък декорирах със сух бял брокат, ваденки, обикновен черен лак за рисуване и Swarowski Rhinestones Capri Blue. Накрая CND Shellac Top Coat :-)


мои грешки
* да си правя CND Shellac маникюр, докато детенцето ми, което е на 3 години и половина е будно - защо ли ... защото ми бе притеснено през цялото време и в крайна сметка не си харесах достатъчно маникюра, та приказката "Бързата работа, срам за майстора" си е напълно в сила и при мен. Изводът - трябва си практика, за да се направи един маникюр CND Shellac и бързо и изпипан до съвършенство.
* да не използвам обикновен сух брокат, а тези на CND предназначени точно за CND Shellac - защо ли ... защото за да се загладят така както искам аз, поемат много повече от нормалното количество топ лак и в резултат на това се получава едно одебеляване точно на мястото, където е броката. В случая белия брокат върху CND Shellac Cream Puff почти не се вижда, а като цяло маникюра изглежда недобре оформен с едно оширение към края на нокътя ... и нокътната плочка добива форма като на круша :-/ На пръв поглед обикновения брокат изглежда много фин, но всъщност резултата е незадоволителен поне за мен. 
* да рисувам върху брокат с обикновен лак за рисуване - защо ли ... финна линия не става, накъсва се и крайния резултат е плачевен, поне за моите очи. Върху гладкия CND Shellac Negligee иначе никакъв проблем нямах, което е добре :-) и изводът, който си направих, е че всъщност върху цвят CND Shellac могат да се правят nail art декорации. :-)
* да слагам ваденки върху брокат - защо ли ... колкото и да се опитвах да прилепя ваденката толкова перфектно, явно така и не успях и на места се получиха леки въздушни джобчета след изпичането на топ лака, които само аз виждах, но ми бъркаха в очите и те. Дори на безименния на лявата ръка изчоплих пеперудата до половина след като беше изпечен и топ лака и всъщност така се получи този ефект на "заровената пеперуда", който запечатах с обикновен топ лак CND Speedey Dry.
* камъчетата, обляни в CND Shellac Top Coat не изглеждат никак красиво отстрани погледнато


а закрепени съвсем леко върху предварителното изпичане на CND Shellac Top Coat издържат на ноктите на делова жена, но не и на домакиня /върху ноктите на клиентка, която правила коледна пита едното камъче не издържало :-)/ В интерес на истината и самия блясък на обляните с топ лак Swarowski камъчета не е задоволителен за мен - губи им се релефа, играта със светлината, ефекта.

Веднага след като си го бях направила ми идеше да го изтрия, но реших, че мога да бъда полезна с информация :-) Надявам се това да е така  :-)

На седмия ден реших, че е време да сменя формата за разнообразие, тъкмо да видя дали това ще се отрази на трайността, тъй като изпиляването, все пак е премахване на запечатването. В интерес на истината, маникюра ми с тази форма като че ли по ми хареса, отколкото както беше в самото начало :-) На седмия ден се появиха също и забележки по цялостта на маникюра - само топ лака се напука на места, което аз го отдавам на недоброто захващане към основния цвят CND Shellac заради броката, а и заради напластяването около облятите камъчета, които сложих. Вижда се от следващите снимки.

Две снимки на CND Shellac-а на деветия ден след грижата със Cuticle Erasser & Solar Oil



На дванадесетия ден



От тук нататък снимки нямах възможност да направя, но ще споделя че на 13 ден се развали съвсееем леко едното ръбче на показалеца, а на 14 ден и на палеца едно ръбче +  това, че падна камъчето от показалеца, след което го свалих. 

След всичките тези грешки, които допуснах, а и не редовната грижа този път със CND Cuticle Erase & CND Soalr Oil, тази трайност си е адски добра. И изводът за облятите камъчета е, че няма смисъл от обливане, тъй като първо не е красиво, както показах по-горе и второ ... напука се точно около него и камъчето падна.

Хубавото на този тип декорации с преливката е, че израстналото не се забелязва почти никак в сравнение с такива като предния ми CND Shellac.

Очаквах да се свали по-лесно от предния път и да не се налага да избутвам с дървената шпатулка, тъй като казват че като се свали в указания срок е редно да се свали само със задушаване. Свалянето си бе като предния път - 10 минути завити, след което с дървената шпатулка избутах останалото съвсем леко. При следващия ми CND Shellac маникюр ще ви споделя нов начин за сваляне за който научих, но нека първо го пробвам :-)

Безименното пръстче, което бе само с обикновения топ лак на CND Speedey Dry не мръдна от никъде, което ме навежда на мисълта че ще мога върху изцяло завършен CND Shellac маникюр да си правя декорации, които да запечатвам с обикновения топ лак - това за разнообразие в случай че има хора, които не обичат да стоят с едно и също на ноктите в продължение на 15-20 дни :-) Пост за такъв тип CND Shellac експеримент ще публикувам при следващото ми нанасяне на това иновационно покритие :-) 

За финал ще кажа, че CND Shellac е този, чрез който си оправям ноктите, когато започнат да се разслояват. И преди първото слагане, и преди това, на 2-3 нокътя имаше разслоено. След свалянето на покритието и изпиляването на ноктите, те са си вече израстнали и здрави, тоест това покритие спира разслояването и за хора, които имат такива проблемни нокти и не са намерили друго решение чрез заздравители, витамини и т.н., това е решение. :-) 

До скоро :-)

MAC Ocean Dip


Здравейте, приятели,
както може би всички знаете, 2013 година по китайския хороскоп е Година на черната водна змия :-) На годината на Змията съответстват цветове като черно, синьо и зелено. В този ред на мисли, аз за новогодишен маникюр, избрах океанското потапяне на МАС, акцентирано с какво ... черна змия, разбира се :-) Реално Годината на Змията ще започне на 10 февруари 2013г. и ще приключи на 31 януари 2013г., но като цяло 2013 година се приема за Година на черната водна змия, та по тази причина така я и посрещнах. За 10 февруари ще съм с нещо друго змийско ;-) 
Та ... ето го и MAC Ocean Dip на 2 нормални слоя

MAC Ocean Dip

Перфектна консистенция, лесно нанасяне, много удобна четка, съхне бързо, има силен блясък  - на снимката е без топ лак. Страхотен тюркоазен цвят, който на моята кожа по-скоро зеленее, отколкото да синее. 
А ето го и на ноктите на собственичката му MAC Ocean Dip  /Ивче, благодаря ти за отстъпеното право, страхотен е!/

MAC Ocean Dip

Всъщност така като гледам снимките, бих казала че цвета на нейните нокти е реалния и за това как стои на моя тен. Моята снимка е със светкавица и е излязъл идея по-син. 

За декорация използвах сухи брокати - тюркоаз и черен, шаблон за печати Konad m28 с черната боичка за печати от Starnails и акцент за очи на змиите Swarowski Crystals, които да блещукат наред с брокатите в новогодишната нощ :-)


За топ лак и този път използвах Seche Vite Top Coat - откакто съм го открила, на по-добър не съм попадала :-) 
Огледалните изображения постигнах чрез трансферната техника

MAC Ocean Dip

Крайния резултат ми бе точно на сърце и не ми омръзна, докато не стана време за сваляне - първата забележка се появи на петия ден.

До след малко, когато ще Ви споделя и пълна информация за втория ми CND Shellac маникюр :-)

сряда, 2 януари 2013 г.

Orly Au Champagne & Zoya Chloe

За много години, приятели! Желая Ви от сърце ЗДРАВЕ и късмет :-)

В днешната публикация всъщност ще Ви споделя с какво бях за Коледните празници и след това и ще Ви загатна с какво съм в момента и с какво посрещнах 2013 година. :-) 
Както стана ясно и от заглавието на днешната публикация, Коледата я посрещнах със "заснежени" нокти, а именно Orly Au Champagne с ефект Zoya Chloe на пръстите без декорация. В интерес на истината, ако предварително не бях запланувала този краен резултат, който постигнах, щях да оставя Orly Au Champagne дори без топ ... защо ли - ето защо

Orly Au Champagne

С ръка на сърцето мога да кажа, че наистина както се споделя в интернет пространството - това е УНИКАЛЕН лак - не само заради ефекта на вид, но и на допир ... страхотно нежен, фин ... Четките на Orly на мен са ми много удобни, покри перфектно на два нормални пласта, не съм имала проблеми с нанасянето, както се споделя в някои блогове, но може да се дължи и на това, че за основа използвах Orly Bonder, изсъхна бързо.
А ето и една снимка на Zoya Chloe върху Orly Au Champagne

Orly Au Champagne & Zoya Chloe

Изключително нежен скейл в розови, коралови и зелени цветове.

За декорацията използвах акрилни боички и чрез плоска четка с техниката One Stroke заформих цветя - съвсем нетипично за Коледа, нали :-) Знам че е така, но това ми се носеше :-) За топ лак и този път използвах Seche Vite Top Coat

Orly Au Champagne & Zoya Chloe

По принцип Orly лаковете ми държат 4-5 дни, но Orly Au Champagne поддаде едва на седмия ден и то след много "терор" от моя страна :-) Тъй като, както споменах по-горе имах основата Orly Bonder и в комбинация с други марки лакове не бе дала никак добра трайност, я бях изоставила за известно време. Та сега, реших да опитам с нея, тъй като и лака е на същата марка и ... о, чудо :-) чувствително по-голяма трайност. Дали това е така, ще мога да споделя със сигурност, когато опитам поне още едно лакче на марката с Orly Bonder  - засега правя само предположения. Може пък и самия Orly Au Champagne да е по-дълготраен при мен :-) спрямо други лакове Orly ... не знам, но ще разбера  и споделя :-)

А какво ще Ви покажа съвсем скоро ... новогодишния ми маникюр :-) Бях чела из интернет пространството, че трябва да посрещнем 2013 с нещо черно, златно, змийско или зелено ... е аз сложих от всичко по малко, а повече информация и снимки ... съвсем скоро.

Бъдете щастливи!