понеделник, 9 декември 2013 г.

OPI OPI ... Eurso Euro!


Здравейте, приятели!

Днес ще Ви представя една от последните си придобивки, а именно OPI OPI ... Eurso Euro ... изключително стилен цвят! По принцип лаковете за проба при мен чакат по доста време докато им дойде редът, но този не бе от тях и причините са няколко:
  • в момента, в който го получих, установих че аналог на цвета до голяма степен имам на друга марка, ... та ми минават едни мисли да се разделя с един от двата евентуално, но ще реша това като го сложа и него съвсем скоро;
  • моето малко слънчице докато бях още с Color Club Disco Dress ми поиска като си махна лилавото, да сложа нещо синьо. А и факта че предната вечер четохме приказката за "Малката русалка" и сребристата русалка, която ми бе щукнала за декорация най-добре ми пасваше на това дълбоко, тъмно синьо, допринесоха за избора на OPI OPI ... Eurso Euro;
  • и не на последно място ... предстоеше Никулден, а като за такъв празник имах планове за нещо морско. :-)

OPI OPI ... Eurso Euro

OPI OPI ... Eurso Euro

OPI OPI ... Eurso Euro

С нищо не ме изненада и това OPI:
четка - много удобна, перфектен овал се постига като детска игра
консистенция - много лесна за равномерно нанасяне
покривност - два нормални пласта
съхнене - доволно бързо
блясък - вижда се от снимките по-горе без топ лак

Декорацията, както споменах, в унисон с празника, е щампа от шаблон за печати на KONAD m34 с Golden Rose Nail Art 107. За огледалните изображения използвах трансферната техника

За топ лак на ноктите с декорациите използват Seche Vite Top Coat, на останалите нокти сложих Jessica Brilliance Top Coat. В интерес на истината залагах на него големи надежди, очаквах да измести любимия ми Seche Vite, тъй като много позитиви се изписаха за него, но ... уви. Първата причина - размазва ми декорациите и второ - трайността на лака с него на моите нокти е убийствена - документирах го /снимки в края на поста/.

Още на първия ден имаше забележки на поне 4 нокътя, а на третия ден, тъй като нямах възможност да го сваля по-рано, ноктите ми бяха в това състояние :-/ много съм разочарована от Jessica Brilliance Top Coat на първо четене, но нека не избързвам със заключението. Ще го пробвам в комбинация и с друга марка скоро, за да добия по-ясна представа за себе си, той ли бе причината за това ужасно състояние на лака за толкова кратко време!

А тези дни ще ви покажа и последния си омбре маникюр - този път пясъчен, влюбена съм в него! :-)

четвъртък, 5 декември 2013 г.

Color Club Disco Dress


Как сте, сладурчета?!


И сняг заваля, и голям студ скова, а мен явно ме обърна на лятна вълна :-) 
Защо ли?! Ами цвета към който посегнах е пак свежо летен - Color Club Disco Dress

Color Club Disco Dress

Color Club Disco Dress

Color Club Disco Dress

И този път за Color Club ще кажа само позитиви - и за четка, и за консистенция, и за съхнене, и за покривност /два пласта/ :-) От към блясък е можело да поработят още малко, защото има леко пластмасов завършек, но пък затова е измислен топ лака. След Seche Vite Top Coat Color Club Disco Dress грейна в цялата си прелест.

Съвсем случайно се случи и така, че го разходих и на дискотека, в унисон с името му :-) където си изкарах повече от добре, но това е друга тема :-)

Декорацията бях запланувала да бъде в пъти по прецизна, но уви, сребристия ми лак с тънката четка не може да прави фини линии, защото при няколкото ми несполучливи опити за тънка линия, резултата бе накъсана такава. Но и така крайния резултат бе доволно добър.


Така си изкарах с него четири дни непокътнат, при никакво пазене! 

А следващия маникюр - пак син, но този път тъмно, стилно син :-)

Усмихнете се! :-)

сряда, 4 декември 2013 г.

H&M Light Blue

Как е настроението, мили мои? :-)

На мен напоследък ми минават едни мисли да посегна към някое бляскаво бутилче, носещо много празнично настроение, но все още си оставам с каненето само :-) Да сефтосам това сладурче на H&M, което ще ви покажа днес, отлагам месеци наред, но ето че и неговия ред дойде. В интерес на истината това си е типично летен цвят, но въпрос на вкус - аз нося, каквото ми се прииска, независимо от сезона :-) Та ... ето го и него H&M Light Blue - супер свежо светло синьо с много нежен сребрист филм, на друга марка такъв цвят не съм срещала досегаЗа самия лак какво да Ви кажа - всичко си му беше съвсем в реда на нещата:
четка - нормална, удобна
покривност - два пласта
съхнене - нормално бързо, проблем с печатите нямах след това
блясък - доволно, вижда се от снимките по-горе
консистенцията му ми се видя по-гъста от това, което приемам аз за нормално, но пък в никакъв случай не мога да кажа, че имах проблем с нанасянето на първия слой. За втория го разредих леко и стана перфектен :-)

В унисон със сребристия филм на H&M Light Blue, с Golden Rose Nail Art 107 и шаблон за печати от втория сет на Bundle Monster BM223

направих основата за последващата декорация.


Накрая с One Stroke техниката нарисувах цветята, като крайния резултат запечатах и този път със Seche Vite Top CoatОказа се и изключително траен на моите нокти - ето нагледно състоянието, в което го свалих на шестия денДо скоро, когато ще съм на лилава вълна :-)

Бъдете щастливи!