неделя, 27 май 2012 г.

Dr.Pierre Ricaud Fuchsia Framboise

Здравейте отново, приятели!
Едва днес ми остана време да напиша отзивите си и за лака Dr.Pierre Ricaud - Fuchsia Framboise. 
4-5 лакирания не бях с червено и ми долипсва адски много... та резултата е ясен. Реших да сложа един мой подарък от сестрата на мъжа ми /едва сега разбрах, че зълва ми се падала/. Лака е на нечувана от мен досега марка, но пък се влюбих в нея и ми се искаше да им опитам и топ лака. 
Ще ме попитате защо - покри на 1 слой и изсъхна адски бързо, като Ви кажа адски, значи адски. Лакирам се вечер, когато съм приспала мъника, защото тогава ми е най-спокойно. Лакирам си се аз на спокойствие и тъкмо приключвам с последния пръст и мъника ме вика, отивам - иска да пишка ... познайте колко яд ме хвана, че ме улови в най-неподходящия момент /не съм му се карала или мръщила де ;-) / ... събличах гащеризон, че беше с такова облечен и отделно и спален чувал и си мисля как съм омазала всичко с моето червено  ...., но понеже вършим всичко на осветлението на нощната лампа и нищо не виждам, а само умувам. Като заспа пак, слизам долу с нагласата да почвам отначало и .... изненада -  грам няма покътнато от никъде ... голямо щастие бе за мен. :-) Четката на лака също е перфектна. На тази снимка е без топ лак 

Dr.Pierre Ricaud Fuchsia Framboise


Цвета не е точно червен, но това се вижда само на пряка слънчева светлина, а фотоапарата ми не го и уловя изобщо. Има си една нотка fuchsia - страхотен цвят е!

Тук е със CND Speedey Dry top coat, който съхне светкавично бързо, но всеки път ми оцапва четката в цвета, с който се лакирам и този път не пропусна


Тъй като е сезона на черешите, реших да си сътворя точно този вкусен плод за акцент. Декорацията е правена с акрилни бои и плоска четка с техниката "One Stroke". Много ми хареса  цялостното ми изпълнение, но за съжаление лака ме предаде още на втория ден, та се наложи да прелакирам 3 пръста, за да мога да се порадвам още някой ден на черешките си. Е, след още ден пак започна и го изтрих, че и без лак стоях 2 дни. 
Всичко му е хубаво на този лак, само трайността му не ми допадна, явно ще го опитам друг път и върху някой лак на марка, която издържа повече на моите нокти, за да да добия още малко мнение за него. Та това е единствения му недостатък за мен.

С кой лак ще е следващия маникюр, ще разберете до дни. :-)

Надявам се и този път да съм Ви била интересна и да Ви е било полезно всичко написано!

Хубав ден Ви желая, приятели, напук на подтискащото, дъждовно време (-:

5 коментара:

 1. Този цвят изглежда интересен... харесвам червени нюанси. Този тук на снимката изглежда точно бордо, но е възможно и монитора ми да ме лъже.

  http://silvipan.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. Точно бордо е на изкуствена светлина и за моите възприятия за този тон - точно такъв, какъвто е и на снимката. На слънчева светлина обаче има нотка fuchsia, което го прави по-различен цвят от обикновеното бордо. Честно казано не ми се сваляше,но той не държи за съжаление, както описах и по-горе в статията :-/

  ОтговорИзтриване
 3. Ради, аз заради тях прелакирах някои пръста я :-)

  ОтговорИзтриване