понеделник, 25 ноември 2013 г.

CND Shellac & Zoya Ali

Hello, dear :-)

Днес ще Ви споделя последните си експерименти, свързани със CND Shellac :-) , а именно "сандвич" с обикновен лак - аз посегнах към така любимия Zoya Ali . Сигурно се питате какво е път това ... ами всичко стъпка по стъпка си направих, както си се прави CND Shellac, с една разлика - вместо цвят на CND Shellac сложих Zoya Ali и естествено не съм я пекла, защото няма смисъл.
Та така, след като изпекох основата за 10 секунди, реших да пробвам първо само на един нокът, нанесох един слой от Zoya Ali и изчаках да дръпне няколко секунди. Нанесох втори слой и изчаках пак съвсем малко. Нанесох топа на CND Shellac върху леко лепкавата  Zoya Ali и след като изпекох за 2 минути, резултата бе една доста видима бръчка. :-/ , същите бръчки се получават след печене, когато сме нанесли CND Shellac покривен цвят на по-дебело. Опитах се да я поизгладя с пръст, защото имаше съвсем лека еластичност, но все си бе видима.
След това на останалите нокти всичко беше перфектно - тях ги изчаках по няколко минутки докато изсъхне напълно на допир Zoya Ali преди да сложа CND Shellac топа и да изпека.


И както Ви е станало ясно досега, аз с маникюр без декорация оставам много рядко, та и този път не пропуснах и се спрях на ваденки. Избрах да декорирам палците и на безименните запечатах ги със Seche Vite Top Coat и.... ужас! На четирите нокътя се получиха бръчки след изсъхване, на някои макар и леки. Палеца, който си беше от преди това с бръчка, стана недей пита. Явно Seche Vite успя да премине през топа на CND Shellac и съсипа всичко. Опитах да изтрия само ваденката с лакочистител без ацетон, както споменах че го направих в преден пост върху изцяло направен CND Shellac маникюр от до, но уви - развалих го, определено не е толкова здраво, колкото очаквах. При някой следващ опит за CND Shellac сандвич с лак, ще опитам декорацията да запечатам с друг топ, за да проверя дали причината е била именно Seche Vite Top Coat или просто CND Shellac сандвич с лак трябва да завърши до топа на CND Shellac :-)


След като съсипах палеца /на безименните бръчиците не бяха така видими и реших да ги оставя, за да видя как ще се държат/, реших че ще изтрия двата палеца и тях ще си лакирам, както си се лакирах предния път със Zoya Ali - с обикновена основа за лак и Seche Vite Top Coat. Идеята ми за това бе да видя ще има ли разлика в трайността на палците и ноктите със CND Shellac сандвича ми. Има! Никак не съм ги жалила и съм правила какво ли не. На единия палец бе непокътнат три дни и подаде. На четвъртия ден бяха в следния вид
Както и очаквах - не толкова траен маникюр като CND Shellac, но определено удължава трайността на обикновените лакове, сред които имаме любими цветове и ни се иска да ги имаме за по-дълго време върху ноктите си непокътнати без да се налага да се прелакираме.

На петия ден и другия палец вече бе за смянаНа седмия ден сутринта се събудих с отчупено от показалеца


След което бързо го накиснах за 5-10 минути с лакочистител с ацетон и фолио и го свалих. На палците и показалеца сложих отново Zoya Ali със Seche Vite Top Coat, за да изкарам седмицата, че нямах време за премяна.

Преди да го сваля изцяло, от чисто любопитство реших да сложа Seche Vite Top Coat върху нокът, на който е имало само CND Shellac сандвич с лак - не се получиха бръчки. И извода - ако ще си правим декорация върху CND Shellac сандвич с лак и искаме да я запечатаме със Seche Vite Top Coat, това не трябва да става непосредствено след направата на CND Shellac сандвич с лак, а да мине известно време.
Seche Vite Top Coat изглади в голяма степен и набръчканото на ноктите с декорациите при експеримента ми преди да го сваля, но това негово предимство е всеизвестно вече.

И да завърша с извода за себе си - да, CND Shellac сандвича с обикновен лак увеличава здравината и трайността на обикновените лакове, но не достатъчно за мен, за времето което се губи в печене и после сваляне. Все едно, че съм се лакирала два пъти като време, а трайността пак долу горе толкова. За луди като мен, които обичат да сменят лака често, това не е вариант :-) За това обаче, че самите нокти с такъв тип лак са по-плътни и по-здрави, няма спор.

До скоро! ... Време е за нещо синьо ииии One Stroke :-)

Обичайте и бъдете обичани!

Няма коментари:

Публикуване на коментар