вторник, 26 юни 2012 г.

NFU 65

                Здравейте, приятели!

   Както Ви и обещах преди дни, днес ще Ви покажа една синя М-А-Г-И-Я. След дълго чудене от толкова много красиви лакчета кое да сложа, дойде ред на NFU 65 - невероятна красота, както и другите холограмни лакове на марката. Зачудих се след като го сложих и ме омагьоса "Защо толкова време е стоял непробван?!". На тази снимка е на 2 пласта и красотата му се вижда достатъчно добре. 

    За основа този път си сложиш специалната NFU Aqua Base

никакъв проблем не съм имала при нанасянето на лака върху нея, за разлика от преди, когато слагах друг холограм на марката върху неспециална база. 
    На 1 пласт лака изглеждаше добре, но аз си му сложих 2 - ГРЕЕ като слънце тази прелест. Специалното за тези, които не знаят при този тип лакове /хологлограми/ е, че красотата им се вижда най-добре на пряка слънчева светлина. На изкуствено осветление също е красив, но на сянка си е като обикновен син лак, какъвто се вижда и в шишето. Това е най-силния син холограм, който съм виждала, силен имам предвид това, че прави най-голяма дъга на слънце.
     Тъй като исках да постигна ефект "натрошено огледало", този път реших върху този красавец да сложа печат от шаблон на Bundle Monster bm208


   Боичката, която използвах и този път е Starnails боичка за печати - повече от доволна съм от нея. За топ, както обикновено - любимия Seche Vite Top Coat 


    Ефекта, който очаквах - постигнах! Редно е да завърша публикацията си с мнение относно трайността, но в интерес на истината не знам какво да напиша - още на първия ден се белна леко единия показалец /нищо фрапантно/, на втория ден се белна другия показалец /пак нищо фрапантно/, на третия ден се случи същото и с други 3 пръста. Нищо видимо в общи линии, но аз си го виждах и не мога да кажа брой дни, в които тази прелест се задържа непокътната на моите нокти.

    А на Вас харесва ли Ви така, както и на мен?

   До скоро, приятели!

   

петък, 22 юни 2012 г.

Bell 403

                   Как сте днес, приятели?

       Днес ще ви покажа един прекрасен розов лак, който ми е подарък от много ценен за мен приятел, а именно Bell 403. Цвета на тази снимка е излязъл идея по-силен. Най-близък до реалния цвят е всъщност на снимката с декорацията.


за равномерен цвят съм сложила 3 пласта, може би ако бях по-внимателна щеше да е добре и на два. И на 1, и на 2 изглежда адски пигментиран, а като си погледнех ръката и виждах по-бледи участъци, които изчезнаха едва след третия слой, а не е като да не чакам между пластовете. Съхне си без проблем, както и други лакове, които съм слагала на марката, блясък - като след топ. 
         И тъй като реших пак да мъча четките и боичките, реших да сложа Rimmel Matte Finish, за да не ми се пързаля четката много при декорирането /че и без това нещо все ми е виновно да не ми се получи това, което искам/. И този път Rimmel Matte Finish ме разочарова, както и предните пъти - първия пръст го матира перфектно и всички други стават като пластмасови, а не матови, не знам защо става с този топ така при мен - опитвала съм и направо да вземам без да разклащам, и след всеки пръст да разклащам, е не! Един пръст матиран и до там. :-/ Ето го и него Rimmel Matte Finish върху Bell 403 


         Без декорация и този път не останах, както и предполагате :-) Този път тя е комбинация между печат и декорация с техниката One Stroke. Шаблона, който използвах е KONAD m71


           Освен него за направата на този маникюр използвах още KONAD мини боичка за печати, изолирбанд за оформяне на наклона на дантелата и акрилни боички с плоска четка за ръба й. А ето и крайния резултат с любимия Seche Vite Top Coat , както споменах по-горе с най-реалния цвят за Bell 403 


        Да завърша и днешния си пост, както обикновено с мнение относно трайността - в перфектно състояние на моите нокти изкара 3 дни, съвсем доволно за цената си. Добре са го създали производителите Bell - нито да го е яд човек, че е нетраен лака, нито да е твърде траен, за да Ни писне или да Ни е жал да го изтрием. Заслужава си, ако не Ви спират трите слоя.

            А кой е другия лак, който ще Ви покажа, ще разберете съвсем скоро - УНИКАЛНА КРАСОТА!

     Хубав ден на всички и много цветни придобивки Ви желая!

До скоро!

неделя, 17 юни 2012 г.

AVON Orange Creamsicle


Добро утро, драги съмишленици,

и днес като в предния си пост ще Ви покажа един лак от лятната колекция 2012 година на AVON. Този път избрах това да е актуалния за този сезон пъпешов цвят. Казвам актуален, защото на не една марка това лято в колекциите им присъства точно пъпешов цвят, като например KIKO Melon, Zoya Arizona, Models Own Beach Party, China Glaze Orange You Hot, Julep Hayden, а вероятно има и такива, които изпускам. Аз също съм на мнение, че това е типично летен цвят, който носи много настроение.

AVON Orange Creamsicle 


Нанасянето ми напомни за друг лак на марката, който слагах наскоро - AVON Coral reef, а защо ли – консистенцията му е подобна, 3 пласта си иска, за да покрие перфектно равномерно, съхненето и блясъка не са нищо нетипично за AVON доволно.
В интерес на истината типичния пъпешов цвят аз си го представях общо казано идея по-блед и реших да попитам Google. От пъпеш до пъпеш разлика ГОЛЯМА, но плода от тази снимка показва точно цвета и на AVON Orange Creamsicle, та затова реших да я споделя с Вас за по-добра представа.Без декорация и този лак не остана при мен :-) За топ използвах и този път любимия Seche Vite Top Coat .Като всеки лак, който нося и този оставих, докато не даде сигнал за сваляне. AVON Orange Creamsicle изкара в перфектно състояние на моите нокти 4 дни – съвсем нормално за лак на марката. За цената си, ако не Ви притесняват трите слоя си е перфектен.

С това завършвам днешния си пост и се надявам, ако на някой му се е дояло пъпеш да не ми се сърди, а просто да излезе в това разкошно време и да открие желаната оранжева сладост.

До скоро, приятели!

сряда, 13 юни 2012 г.

AVON Blue Escape


Здравейте, приятели,

отново съм тук, за да Ви покажа този път една синя прелест, а именно AVON Blue Escape .
У-Н-И-К-А-Л-Е-Н лак е това. На друга фирма такъв цвят досега не съм срещала.    На снимката не му се вижда цялата красота и изглежда като синя перла просто, но в действителност си има седефен завършек и дълбочина на цвета, не мога да го опиша с думи. Четката му ми е перфектна, покри на 2 пласта, блясък има задоволителен, с топ направо грейва, съхне като всички други ейвънци добре. 

Една снимка на дневна светлина без светкавица Два пръста с макро режим на слънце без светкавицаДекорациите за акцент постигнах с апликатор за сенки за очи, с който  по метода с гъбата с тъмно син перлен и сребърен лак успях да прошаря. Минах след това със Speedey dry top coat, който размазва адски много /в случая използвах за ефект, за да се постигне плавната преливка/ и накрая дооформих с черен и бял лак с тънка четка.

маникюр


педикюр


заедно 


За перфектния завършек използвах Seche Vite top coat . Адски много си харесах цялостното изпълнение и се бях настроила, че така ще изкарам до рождения ден на съпруга ми, тъй като той е влюбен във всичко синьо, но уви – предаде ме този ейвънец рано рано. Трайност в перфектно състояние на моите нокти бих казала 3-4 дни, имам предвид че на третия се белна едното ръбче на показалеца, а на четвъртия и на още един пръст. На петия ме предаде на много места и го свалих. Е, крачетата остават в синьо. 

А на ръцете кой ще е следващия, ще разбере до дни, само ще спомена, че е нещо в оранжевата гама, много актуално за лято 2012.

Надявам се, че с този маникюр съм успяла да Ви пренеса поне мисловно за секунда до някой морски бряг и да съм внесла настроение в душата Ви. 

До скоро!

петък, 8 юни 2012 г.

Color club Edie


Привет, приятели,

днес ще Ви споделя впечатленията си от един лак, който се нарежда сред любимците ми, а именно 
Color club Edie


За него мога да споделя само положителни отзиви – удобна четка, страхотна консистенция и нанасяне, покривност /на два слоя/, съхне доволно бързо, има добър блясък и сам. Снимката за съжаление обаче не показва красотата му – свързвам го със снимки на плитчините на Хавайските острови – свеж, летен, зелен пастел с нотка синьо, но не забележимо. Снимката е притъпила адски много цвета и красотата му. За да добиете максимална представа за цвета вижте на тази снимка най-плиткото (-:


И тъй като лак без декорация при мен е почти невъзможно и този път не пропуснах да си сътворя. Ползвах шаблон от втория сет на Bundle Monster BM 203 и Starnails боичка за печатиКрайния резултат запечатах с любимия Seche Vite top coatТози маникюр избрах за акцент към черната рокличка по повод връчването на дипломите Ни. Чувствах се с него, както се казва в своята кожа и в същото време различна от всички останали, акцентирали върху френски, червено или корал :-)

Ще се питате колко издържа вероятно? На моите нокти издържа 4-5 дни в перфектно състояние. Както и другите лакове на тази марка, които съм слагала, този доказа за пореден път, че Color club знаят как се създава лак, отговарящ на очакванията на всички Нас.

А ето го и декориран с шаблон на KONAD m73 и черната боичка за печати на Starnails отново.Желая на всички Ви един спокоен ден, изпълнен с много положителни емоции!

понеделник, 4 юни 2012 г.

AVON Coral ReefЗдравейте, приятели,

напоследък не ми остава никакво време, та затова се и губя и не публикувам. Със закъснение днес ще ви покажа един страхотен цвят, типичен корал каквото му е и името. Този път успях да уловя реалния цвят, тук си е без топ лак 

AVON Coral reef


На снимката е на 3 пласта. Мислех, че на 2 пласта ще покрие, защото е доста пигментиран като цвят, но уви, след втория слой на места имаше леко прозиращо, което мен ме дразни и сложих трети слой. След третия доби перфектен вид, заслужават си и трите слоя. Мисля, че ако се лакирам втори път с него ще са му достатъчни и два, но това ще разбера някой друг път. Четката е удобна за мен, съхне сравнително бързо, има сравнително добър блясък и самостоятелно, нищо нетипично за AVON.

Като почитател на декорации не пропуснах и този път да си ошаря ноктите. Всичко направено допълнително е рисувано с лакове с тънки четки, а за топ съм използвала 

Seche Vite top coat.Относно трайността – на четвъртия ден в края се откърши едно ръбче от палеца, затова бих казала на моите нокти трайност 4-5 дни, което си е съвсем задоволително за цената си. С две думи – заслужава си!

Този маникюр си го сътворих в чест на майка ми, тъй като тя имаше рожден ден на 31 май. Тя е луда по всеки маникюр в червената гама, и този също я впечатли, а Вас?

Хубав ден на всички  (-: