петък, 27 юли 2012 г.

Isa Dora 619 Vintage Mint, Lynnderella Connect the dots & Essense Fruity Top Coat

                     Здравейтееее :-)

        Вече знаете - днес е ред за публикация на ценния, скъпия ..... Lynnderella Connect the dots :-) . Дълго време се чудих кой лак да му подложа, за да изпъкне цялата му красота и в крайна сметка се спрях на Isa Dora 619 Vintage Mint - перфектната мента с мляко. Черпя Ви по една 



       Изключително приятна консистенция, покрива на два пласта, съхне бързо, блясък - доволно /на снимката е без топ лак/. С размера на четката, обаче са се пооляли, имам претенции че не са ми малки нокътните плочки и въпреки това успях да се омажа на всички пръсти отстрани, за сметка на това пък овала става перфектен :-) . Та четката е много "Wide".  
        Този път декорацията ми беше Lynnderella Connect thdots - не знам колко време го мислих ... исках този ефект и когато най-сетне ми попадна в ръчичките, нямаше как да не е първо той на ред :-) Наде, благодаря! 


          Много гъст брокатен лак, но пък за сметка на това четката е удобна и съхне бързо. Ефекта, който се постига с него ми напомни малко за яйца от пътпъдъци, само чертичките са му в повече :-) 



       Самия лак прави лек сребрист филм върху цветния лак под него /в случая Isa Dora 619 Vintage Mint/, брокатените пръчици/чертички са точно добавени все едно за да свързват петте размера и от двата цвята кръгли брокати и двата  размера квадратни черни. Какво да кажа - Connect the dots :-) Всъщност този лак е много красив и У-Н-И-К-А-Л-Е-Н - защо ли? Защото все още негово пълно копие не е създадено - Lynnderella е изключителен талант. 
          Опитах се да намеря нещо близко като ефект поне.... е най-близкото копие до него като че ли е Stick 'n Stones - по описанията му липсват сребристия филм, най-малките и най-големите кръгли брокати, но като цяло си приличат. 
     Този път за топ лак реших да сложа ароматизирания Essence Fruity Top Coat - консистенция - като вода, съхне бързо, ухае плодово, но в никакъв случай не бих го оприличила само на ягоди, както би трябвало да е. Според мен аромата е смесица между ягоди и черешки, да си оближеш пръстите :-) Усеща се около ден, после съвсееем леко, почти никак, но пък си е топ лак и може човек да си го слага всеки ден :-).
            Ето го и красавеца - заслужава още две снимки, нали?




      Ето ги и строени трите сладурчета


       Трайност? ... Както бях чела и както се носи славата на Isa Dora и при мен се оказа нетраен лака на марката. Това ми е първия техен, но ако не видя някой уникален, неповторим цвят, едва ли ще повторя покупка Isa Dora  Nail Polish. На втория ден на два пръст се откършиха парченца лак, без да се е напукал , без дори да съм вършила някаква кой знае каква работа. Поне този цвят си заслужава, нямам друг такъв в немалката си колекция.
      В този пост ще добавя и съвет за лесен начин за сваляне на НЕлесно свалящия се Lynnderella Connect thdots, както всички брокати. Та... всеки който е слагал брокатен лак е наясно със свалянето му в сравнение с обикновен пастелен лак например - трудно е, нали? За да избегнете дългото търкане, а в последствие и рошавите нокти най-лесно в домашни условия е да вземете фолио, да го нарежете на лентички с ширина около 2-3см и дължина около 15см, след което
      - напоявате памуче с лакочистител
      - слагате върху нокътя памучето
      - завивате с фолио и притискате, за да може да се задуши
      - повтаряте същите стъпки с всички пръсти
        След като на пръст има престоял памук поне 5 минутки, притискате памучето върху нокътя с фолиото и издърпвате, резултата е чист нокът :-) И една нагледна снимка 


           Казват, че не е добре това да се прави постоянно или ако предпочитате да си сваляте, какъвто и да било лак по този начин без триене е редно да си вземете специални тампони за сваляне, които не задушават целия обвит пръст, а само нокътя и по този начин ще предпазите кожата си от силните препарати. Представляват ето това



          За такива знам, че има на CND и се използват за сваляне на Shellac, но може и на други марки да има нещо подобно.

          Толкова за днес, мили мои :-) До след няколко дни, когато ще Ви покажа един свеж "green" маникюр :-) и съвет как да си направим огледален шаблон :-)

            До скоро! Усмихни се! :-)

6 коментара:

  1. О, много свеж цвят е лака и декорацията много ми харесва ^^ Чак се зачудих дали да не си взема, но си имам подобен вкъщи ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен е! А лакът с точките направо ми застана на сърце. От България ли е, защото май не съм срещала подобен?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не, не е от България и адски трудно се намира. Става или със записване и аз не знам къде, или срещу размяна с някоя блогърка, която си търси някой друг адски лимитиран лак. В ибей лакове на марката са стигали и до 1025 долара на търг - просто нямам думи колко по-луди хора има ...

      Изтриване
  3. Може би най-най-най-красивата комбинация, която съм виждала с ментов лак!
    Невероятна си, Иве!

    ОтговорИзтриване
  4. Много благодаря, Юле, много си мила! (-:

    ОтговорИзтриване