сряда, 18 юли 2012 г.

OPI Black Spotted

             Здравейте, приятели!

    Днес ще Ви публикувам обещаната статия за лимитирания, уникалния ефект на OPI Black Spotted. Много различен от всеки друг лак-ефект. Чудя се от къде да започна и се опасявам, че пак ще пропусна нещо за него. Ще започна с всичко по реда си по експериментите си, за да бъда максимално изчерпателна.
      Консистенцията му е много лесна за нанасяне, дори бих казала, че е рядък за лак. Четката на OPI няма да коментирам - перфектна . На аромат не е нищо по-различно от другите лакове на марката. Първия ми експеримент, който си направих, бе да го сложа върху Zoya Kiki . На тази снимка е без топ лак


        След като уголемите снимката ще видите освен петнистия ефект и crackle на места. Такъв ефект можете да постигнете, ако сложите OPI Black Spotted върху не напълно изсъхнал лак. Тъй като аз се лакирах късно вечерта, не изчаках Zoya Kiki да изсъхне перфектно и стигнах до това откритие първо :-) . В първия момент бях леко разочарована, защото очаквах както по всички снимки в нета само петниястия ефект, но уви. 
     Първата асоциация, която си направих с ефекта, който се постига с този лак бе на великденски яйца, боядисани с боя с капнато олио 

          Вероятно не само аз виждам приликата? На допир лака не е като на crackle ефекта, но не е  и максимално гладък. Мислех си, че с топ лак ще изгладя всичко, но първият опит бе неуспешен. Въпреки че използвах любимия Seche Vite Top Coat, който до сега декорация не ми е размазвал, този път успя да притъпи ефекта на OPI Black Spotted. На следващата снимка е на палците и кутретата - след като се уголеми снимката се вижда разликата с другите пръсти.


         Видимо OPI Black Spotted бе изсъхнал, но реално явно не, щом се притъпи ефекта от топ лака. След този маникюр просто предполагах, след друг експеримент, който ще споделя в този пост ще Ви докажа, че е така :-) .
          Изводът, до който стигнах е, че OPI Black Spotted е капризен не само към лака под него, но и към лака над него, тоест топ лака. 
            По принцип казват, че бързосъхнещите топ лакове проникват в слоевете лак под себе си и изсушават изцяло лака. Този път Seche Vite не успя да се свърже с OPI Black Spotted по мои предположения, тъй като след 2-3 дни започна да си пада топ лака на люспички, тоест не се беше свързал с другите под себе си и не падаше със OPI Black Spotted и Zoya Kiki, а самостоятелно. Може би пак има връзка с мазната съставка, която предполагам че съдържа този лимитиран ефект. 
     По принцип не слагам същия лак и за следващ маникюр, но този лак ми запали любопитството и продължих пак с него. Този път го сложих върху Catherine Arley 711, който върху варовито белия Flormar 400 става перфектното неоново зелено за моите очи. На тази снимка е без топ лак


            Както се вижда след като се увеличи снимката и на този маникюр тук-там има Crackle ефект - чаках, чаках, но явно пак не достатъчно. По-малко са пукнатините от на предния маникюр, но все пак ги има. Такива пукнатини на петия ден на палците, където пак имаше гущер, а сложих ефект за да си задоволя любопитството, предположенията ми дали са верни, че Crackle ефект става само, когато лака не е напълно изсъхнал под OPI Black Spotted, се оправдаха - пукнатини няма.



            Друго специално за този лак е, че за да станат възможно по-видими петната, трябва при нанасяне, четката да е максимално обрана от лака /почти никак/.
        Както казах и по-горе - топ лака, трябва да се нанася на напълно изсъхнах OPI Black Spotted, за да не му се притъпи/изгуби ефекта. Ето една снимка със Seche Vite Top coat 


        Ще се питате - защо ми е тогава пък топ лак? Първо, защото OPI Black Spotted е с леко гумиран завършек и второ, което за мен е по-важното, с топ лак издържа до третия ден. 
          Събудих ли Ви любопитството и относно трайността? Ще споделя и нея, разбира се :-) С топ лак - до третия ден, след което топ лака започва да се излющва откъм краищата, където се е изтрило запечатването и реално остава само OPI Black Spotted там на ноктите. А сам OPI Black  Spotted за съжаление не издържа и 8 часа непокътнат. Сложа го сутринта преди работа и вечер е излющен като за френски, като се има предвид, че работата ми е на компютър. Нагледно ---}


             Но това вероятно е свързано отново със съставките му, които го правят уникален ефект. :-) Замислям се, че всъщност не само като ефект, но и като начин на получаване има връзка между ефекта от лака и ефекта на великденските яйца :-) .Вероятно има някаква мазна съставка, чрез която този ефект няма как да бъде получен, тъй като трайност за лак на марката от по-малко от ден си е ... нереално. Може би това е била и причината да не е сред масово разпространяваните им лакове, мога само да гадая. Едно съм сигурна обаче - ефекта е У-Н-И-К-А-Л-Е-Н!

         Това е лак само за ценители и наистина си заслужава човек да притежава такова бижу :-)

         Бъдете щастливи и всичко най най (-:

1 коментар:

  1. наистина много интересен ефект :)
    поздрави :)http://girlstemptation.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване