понеделник, 21 януари 2013 г.

CND Shellac Negligee, CND Shellac Cream Puff & Swarowski Capri Blue

Здравейте, приятели,

дългото ми отсъствие отново е резултат на това, че бях със CND Shellac - от кога ли ... от Ивановден :-)
Тъй като правих разни експерименти, за да мога да споделя повече информация от в предния си пост за CND Shellac, днес ще Ви обобщя грешките, които си определям като такива от направата на този маникюр. Ще видите също на места неперфектно нанасяне на материала до кожичките - и това е умишлено, за да видя дали ще подаде от там и ако да, то кога.
Та цвета, който си избрах е CND Shellac Negligee

CND Shellac Negligee на 1 пласт

Много удобна четка, перфектна консистенция, супер лесно нанасяне. За този цвят бих казала също, че придава един естествен розов нюанс на ноктите и в същото време има много фин син микрошимър, който за моите очи прави ноктите да изглеждат някакси по-чисти. Скрива леки оцветявания на самата нокътна плочка - като на моята, която от продължителното лакиране с най-различни марки е добила лек жълтеникав отенък, който всъщност се забелязва само по снимки за щастие :-) ... Като се замисля и за пушачи би бил перфектен :-)


След това направих заснежена преливка със CND Shellac Cream Puff

CND Shellac Negligee & CND Shellac Cream Puff

И за да е синия микрошимър по целия нокът, сложих втори слой CND Shellac Negligee

CND Shellac Negligee, CND Shellac Cream Puff & CND Shellac Negligee

От тук нататък декорирах със сух бял брокат, ваденки, обикновен черен лак за рисуване и Swarowski Rhinestones Capri Blue. Накрая CND Shellac Top Coat :-)


мои грешки
* да си правя CND Shellac маникюр, докато детенцето ми, което е на 3 години и половина е будно - защо ли ... защото ми бе притеснено през цялото време и в крайна сметка не си харесах достатъчно маникюра, та приказката "Бързата работа, срам за майстора" си е напълно в сила и при мен. Изводът - трябва си практика, за да се направи един маникюр CND Shellac и бързо и изпипан до съвършенство.
* да не използвам обикновен сух брокат, а тези на CND предназначени точно за CND Shellac - защо ли ... защото за да се загладят така както искам аз, поемат много повече от нормалното количество топ лак и в резултат на това се получава едно одебеляване точно на мястото, където е броката. В случая белия брокат върху CND Shellac Cream Puff почти не се вижда, а като цяло маникюра изглежда недобре оформен с едно оширение към края на нокътя ... и нокътната плочка добива форма като на круша :-/ На пръв поглед обикновения брокат изглежда много фин, но всъщност резултата е незадоволителен поне за мен. 
* да рисувам върху брокат с обикновен лак за рисуване - защо ли ... финна линия не става, накъсва се и крайния резултат е плачевен, поне за моите очи. Върху гладкия CND Shellac Negligee иначе никакъв проблем нямах, което е добре :-) и изводът, който си направих, е че всъщност върху цвят CND Shellac могат да се правят nail art декорации. :-)
* да слагам ваденки върху брокат - защо ли ... колкото и да се опитвах да прилепя ваденката толкова перфектно, явно така и не успях и на места се получиха леки въздушни джобчета след изпичането на топ лака, които само аз виждах, но ми бъркаха в очите и те. Дори на безименния на лявата ръка изчоплих пеперудата до половина след като беше изпечен и топ лака и всъщност така се получи този ефект на "заровената пеперуда", който запечатах с обикновен топ лак CND Speedey Dry.
* камъчетата, обляни в CND Shellac Top Coat не изглеждат никак красиво отстрани погледнато


а закрепени съвсем леко върху предварителното изпичане на CND Shellac Top Coat издържат на ноктите на делова жена, но не и на домакиня /върху ноктите на клиентка, която правила коледна пита едното камъче не издържало :-)/ В интерес на истината и самия блясък на обляните с топ лак Swarowski камъчета не е задоволителен за мен - губи им се релефа, играта със светлината, ефекта.

Веднага след като си го бях направила ми идеше да го изтрия, но реших, че мога да бъда полезна с информация :-) Надявам се това да е така  :-)

На седмия ден реших, че е време да сменя формата за разнообразие, тъкмо да видя дали това ще се отрази на трайността, тъй като изпиляването, все пак е премахване на запечатването. В интерес на истината, маникюра ми с тази форма като че ли по ми хареса, отколкото както беше в самото начало :-) На седмия ден се появиха също и забележки по цялостта на маникюра - само топ лака се напука на места, което аз го отдавам на недоброто захващане към основния цвят CND Shellac заради броката, а и заради напластяването около облятите камъчета, които сложих. Вижда се от следващите снимки.

Две снимки на CND Shellac-а на деветия ден след грижата със Cuticle Erasser & Solar Oil



На дванадесетия ден



От тук нататък снимки нямах възможност да направя, но ще споделя че на 13 ден се развали съвсееем леко едното ръбче на показалеца, а на 14 ден и на палеца едно ръбче +  това, че падна камъчето от показалеца, след което го свалих. 

След всичките тези грешки, които допуснах, а и не редовната грижа този път със CND Cuticle Erase & CND Soalr Oil, тази трайност си е адски добра. И изводът за облятите камъчета е, че няма смисъл от обливане, тъй като първо не е красиво, както показах по-горе и второ ... напука се точно около него и камъчето падна.

Хубавото на този тип декорации с преливката е, че израстналото не се забелязва почти никак в сравнение с такива като предния ми CND Shellac.

Очаквах да се свали по-лесно от предния път и да не се налага да избутвам с дървената шпатулка, тъй като казват че като се свали в указания срок е редно да се свали само със задушаване. Свалянето си бе като предния път - 10 минути завити, след което с дървената шпатулка избутах останалото съвсем леко. При следващия ми CND Shellac маникюр ще ви споделя нов начин за сваляне за който научих, но нека първо го пробвам :-)

Безименното пръстче, което бе само с обикновения топ лак на CND Speedey Dry не мръдна от никъде, което ме навежда на мисълта че ще мога върху изцяло завършен CND Shellac маникюр да си правя декорации, които да запечатвам с обикновения топ лак - това за разнообразие в случай че има хора, които не обичат да стоят с едно и също на ноктите в продължение на 15-20 дни :-) Пост за такъв тип CND Shellac експеримент ще публикувам при следващото ми нанасяне на това иновационно покритие :-) 

За финал ще кажа, че CND Shellac е този, чрез който си оправям ноктите, когато започнат да се разслояват. И преди първото слагане, и преди това, на 2-3 нокътя имаше разслоено. След свалянето на покритието и изпиляването на ноктите, те са си вече израстнали и здрави, тоест това покритие спира разслояването и за хора, които имат такива проблемни нокти и не са намерили друго решение чрез заздравители, витамини и т.н., това е решение. :-) 

До скоро :-)

2 коментара: