понеделник, 10 септември 2012 г.

Blue Holographic Ombre Manicure и не само

                  Ето ме отново с обещания пост :-)

         От доста дълго време /може би от началото на лятото/ се каня да си спретна холограмно омбре. Защо точно холограмно ли :-) ами защото вече съм си правила 3 вида и тъй като не обичам да се повтарям, това беше следващата ми омбре цел - вече изпълнена! 
      Ще започна от самото начало, тоест с първото омбре, което си правих, следващото, следващото, настоящото и бъдещите две, които мисля тази зима да реализирам.
           
І Първото бе просто опит за омбре маникюр с различни лакове, степенувани от тъмно зелено до светло, млечно зелено - всъщност това е и по-лесния вариант за направата на омбре, при наличие на много цветове в един тон. А ето го и Green ombre manicure


палец - AVON Green With Envy
показалец - Rev Olline Millenium 78
среден - OPI Green Wich Village
безимен - OPI Gargantuan Green Grape
кутре - Frankenpolish

ІІ Второто омбре бе Green Crackle Ombre Manicure :-) Като върл експериментатор, само с едно омбре не се задоволих и тъй като не бях виждала напукано, успях да се "обзаведа" с 5 тона зелен напукващ лак и маникюра бе сътворен. За основа на crackle лаковете на всички нокти сложих Flormar 400 .  
Всъщност не се получи точно така, както ми се искаше /искаше ми се пукнатините да са еднакви, но като се ползват напукващи лакове на различни марки няма как да стане/, но все пак си задоволих желанието за направа на напукано омбре.


палец - Flormar Graffiti G03
показалец - Seventeen SHOCK 1003
среден - Perfect Graffiti
безимен - китайче
кутре - Perfect Graffiti

Както виждате и от снимката, този път съм започнала от светло към тъмно - пак експеримент :-) . 
Тук е момента да споделя малко повече информация и за видовете напукващи лакове. Основно се делят на 2 вида - едро пукащи /показалец, среден, кутре/ и фино пукащи /безимен/. Има и такива, които се пукат повече по дължина, но като цяло са си също едро пукащи /показалеца/. 
Друго специфично за пукащите лакове е, че в зависимост от дебелината на слоя лак, който сте взели с четката и в зависимост от това дали долния слой е /в моя случай белия лак/ напълно сух - големината на пукнатините също се променя, тоест: 
* дебел слой напукващ лак + не напълно изсъхнала основа = най-едрите пукнатини, дори е възможно да останат места без основа, тоест да разпука и белия лак 
* дебел слой напукващ лак + напълно изсъхнала основа = едри пукнатини
* тънък слой напукващ лак + напълно изсъхнала основа = по дребни пукнатини, но в никакъв случай не бих казала фини
Тоест, пукнатините, които се постигат с лакове като LCN croco fever, напукващия ефект от сета Dior jungle duo,  BK и гояма част от китайчетата няма как да се постигнат с OPI, China Glaze, Color Club, Perfect, Flormar и т.н.
Този тип омбре, имаше честта да бъде и за педикюр
а ето ги и заедно

ІІІ Третото омбре предизвикателство бе да си сътворя такава красота по оригинална рецепта :-) Какво означава това ли - ами вариантите са два
* към тъмен лак на отделна повърхност се капва капка, в която се добавя и добре разбърква различно количество бял лак и по този начин се изсветлява цвета за всеки следващ пръст.
* към светъл лак на отделна повърхност се капва капка, в която се добавя и добре разбърква различно количество черен лак и по този начин се потъмнява цвета за всеки следващ пръст.
Аз си спретнах Purple Ombre Manicure по първата рецепта като използвах стъкалце + игла за забъркване на цветовете за показалец, среден, безимен и кутре.



Двата лака, с които сътворих тази красота са Brooklin & "OPI" което всъщност се оказа менте, но пък цвета е адски красив и ми е вече един от любимите.

ІV Четвъртото омбре е всъщност настоящото :-) , тоест Blue Holographic Ombre Manicure


Това омбре си бях запланувала за лятото само поради една причина - холограма е красив на слънце и на изкуствена светлина, на сянка и в стая без осветление си е съвсем обикновен лак. Ето още няколко снимки, за да добиете и Вие представа за какво говоря
на сянка

на сълнце

със светкавица

А това са лакчетата с които го сътворих

палец - 2слоя Flormar 400 + 2 слоя Catherine Arley 674
показалец - 3 слоя Catherine Arley 674
среден - Depend 032
безимен - Frankenpolish
кутре - AVON Warm Black + China Glaze Wireless Holographic Top Coat

      За холограмния омбре маникюр бих споделила още и трайност, тъй като последно бях с него. За разлика от много силните холограми като NFU & Layla които ако не са с друг цвят под тях падат за ден, а и ако не са на гол нокът или със специална Aqua Base под тях се нанасят сравнително трудно, Depend & Catherine Arley си издържат по 4-5 дни на моите нокти съвсем спокойно, нанасят се като всеки друг лак, а дъгата която правят за парите които струват, определено си заслужава /стига да намерите стара партида Catherine Arley холограми/. Има още една специфика за холограмите - ако се сложи и топ лак, холограмния ефект отслабва леко, та затова моя омбре маникюр в случая е без топ лак.
      Това е в общи линии резултата от омбре експериментите ми, които до тук няма да свършат със сигурност - имам запланувани още 2 типа за зимата, дано докато пукне пролетта съм ги реализирала :-) А реализирам ли ги, няма начин да не ги споделя и с Вас. 

        А на Вас харесва ли Ви Ombre Manicure и правили ли ли сте си и ако да - снимка :-) ?

    До скоро, приятели, когато ще Ви покажа още една холограмна красота, която за съжаление отдавна не се произвежда и да се намери някъде си е истинско откритие :-(

        До скоро!!!

       


Няма коментари:

Публикуване на коментар