четвъртък, 24 април 2014 г.

Flormar True Color 027

Здравейте, лакови ценителки,

Както Ви обещах малко по-рано днес - време е да Ви покажа и кой бе черния красавец :-)

Искам също с този пост да Ви споделя и личното си мнение относно качеството на лаковете и това дали трайността ВИНАГИ има връзка с цената. :-) 

Както всеки продукт, така и лаковете за нокти си имат срок на годност. Всеки един от тях е много или малко вреден за здравето, но въпреки всичко почти няма жена, която да не обича да си вижда ръцете перфектно изглеждащи с желан цвят. А понякога са и много, нали? :-) Това, което притеснява повечето дами вероятно е факта, че след като изтече срокът на годност, независимо от това, че лакът може да изглежда добре, се налага да се изхвърля или да се използва по друго предназначение. Е, аз не съм от тях. Периодично се сещам да прегледам лаковете си /на около година/ и ако има някой посгъстен - го разреждам със специален разредител за лак и си става като нов. Именно и затова колекцията ми само расте :-) Това, на което залагам аз са винаги нови основа и топ лак.

По втория въпрос - още в самото начало, когато купувах предимно евтини лакове, си въобразявах, че ако си купя някое Essie, OPI, Orly и т.н. лака ми ще издържа МНОООГО повече. Нищо общо. Всичко си е строго индивидуално и ако на една дама лак й държи 1 ден, на друга същия лак, може да стои непокътнат и седмица. Та .. в тази връзка - цената не е определяща за трайността конкретно. Това, което изкушава повечето от нас да посягаме към по-скъпите лакове по мое мнение са няколко - набързо се сещам за:
Лично за себе си, като най-добри и за цената и за качеството си, са ми се откроили Flormar:

  • много удобни четки - и предните и тези широките, които пуснаха по-късно;
  • много лесна за нанасяне консистенция;
  • като цяло са сравнително покривни;
  • голям избор на цветове, завършеци, ефекти;
  • съхнат бързо;
  • трайни са на моите нокти;
  • изхвърлен лак, поради разваляне на Flormar нямам;
  • не са така силно миризливи като китайските лакчета;
  • достъпна цена.

Именно и лак на тази марка реших да Ви споделя в знак на всичко, което изписах по-горе, но не някой нов, а един от първите ми такива - вече е под половината, но си е все така добър както в самото начало. Може би някои от Вас могат да кажат кога е излязла тази серия, но аз лично не си спомнят точно. Със сигурност лака е на поне 9-10 години. Дори спомен да се е налагало да го разреждам нямам. :-)

Flormar True Color 027

Flormar True Color 027

Flormar True Color 027

За да не се повтарям с написаното като цяло мнение за лаковете на Flormar, ще допълня само че за да покрие перфектно му е достатъчен един плътен слой или два много тънки. Самия блясък без топ лак - се вижда от снимките по-горе. :-)

В предишен пост, обещах да споделя с какво бях на ноктите си на китайската нова година, която настъпи на 31 януари по източния календар - с това, което ще видите по-долу :-)






За декорацията съм използвала един от любимците ми - OPI Crown Me Already, а за печата - Golden Rose Nail Art 107 и шаблон за печати KONAD m28. Топ лакът е и този път Seche Vite Top Coat.



Трайността на моите нокти на тази прелест, непокътната от никъде бе 4-5 дни.

А Вие имате ли лакове с изтекъл срок на годност, които са си перфектни?

1 коментар:

  1. Сега чета статията и ще споделя, че имам един заздравител на Flormar 4in 1. Срокът му не е изтекъл. Изтича на 30.05.2018. Но е почти изхабен. Има за още 3-4 лакирвания. Наистина този лак няма разваляне. Станал е по-гъст, но няма разваляне. Сега като се замисля наистина са добри тези лакове. Купих си заздравител на перфект 3in1 ами не става за нищо. Лющи се още на същия ден.

    ОтговорИзтриване