вторник, 29 април 2014 г.

Cosmic Manicure with Butter London Bluey

Hello, friends! :-)


Няма да Ви кажа колко време отлагах да си направя и аз космически маникюр, и то не от друго, а от притеснение, че няма да се получи максимално добре. Така и стана :-)

Гледайки Butter London Bluey  в шишето, адски много ми заприлича той самия на космос и реших, че е дошъл момента и аз да опитам този тип маниюр

Butter London Bluey

Butter London Bluey

Butter London Bluey

Butter London Bluey

За самия лак мога да кажа само хубави отзиви - и за четката, и за консистенцията, и за съхненето. Покри на 2 пласта.

В крайна сметка се получи не това, което си бях представила в мислите, но толкова от мен като за първи такъв. Може би трябваше основата да е черна, може би трябваше точиците да са по-малки, може би самите цветове с гъбичката като потупвах трябваше да направят по тесен път ... не знам, ще експериментирам пак по-нататък. Определено има какво още да се желае :-) Отново запечатах крайния резултат със Seche Vite Top Coat


Трайност - 4 дни непокътнат от никъде.

А Вие какви мислите, че са тънкостите за направата на най-красивия космически маникюр?

До скоро! (-:

Pupa 600

Привет, красавици!

И не след дълго, пак червено :-)
Все съм чела и чувала само хубави мнения за лаковете на Pupa, но уверих се и сама - наистина са ПЕРФЕКТНИ без да е преувеличено и грам.

Покриват на един тънък слой.
Консистенцията - най-добрата, която съм използвала досега за лак, маже се като масълце.
Съхне много бързо.
Четката прави идеален овал с лекота.
Има си много хубав блясък и без топ лак - вижда се от снимките по-горе.
Самото шишенце също е на ниво, качеството се вижда!

Заслужава си всяка стотинка. За дами, обичащи да си лакират сами ноктите и държащи на наистина качествени продукти, може би това е перфектния вариант - сравнително малко милилитри от най-доброто на приемлива цена.

А ето и крайния резултат след Seche Vite Top CoatТрайност - 3-4 дни непокътнат от никъде - какво повече :-)

А какво е Вашето мнение за лаковете на Pupa?

Бъдете щастливи!Color Club Bewitching

Здравейте, дами,

може би Ви е направило впечатление, че доста често споделям маникюри, включващи черен лак - да, смятам го за много красив, стилен цвят. В желанието си да го притежавам с всякакви финиши, дъъълго издирвах перфектното черно с кожен завършек. По снимките в интернет се колебаех между няколко, но в крайна сметка ми попадна Color Club Bewitching в мини вариант от позната и реших, че той по всяка вероятност е това, което търся.
Да, ама не. След като изсъхна, наистина доби кожен завършек, но стана и на балончета, което мен лично ме влудява. Seche Vite Top Coat ги елиминира като с магическа пръчица, но съвсем естествено и от кожения завършек не остана и следа. :-( 

Та, бих казала, че това бе първото ми разочарование от лак на марката, която като цяло ми е сред фаворитите. Също ми направи недобро впечатление и консистенцията - бе една идея по-гъста за пастелен лак, та може и от това да е станало, не знам. При някое следващо нанасяне ще опитам да го разредя преди да се лакирам отново, пък дано балончетата ги няма.

Като цяло крайния резултат ми хареса, но очакванията ми бяха други.


Кой за Вас е перфектния черен лак с кожен финиш?

BE HAPPY!


понеделник, 28 април 2014 г.

H&M Berry Love

Привет, красавици!

Ако трябва да избера само 3 цвята като най-любими, без никак да се замисля, един от тях задължително би бил ЧЕРВЕН. И за дрехи, и за аксесоари, и за лак, той си ми остава сред най-любимите, въпреки че като цяло нося всичко - според настроението. Такъв е и цвета - обект на днешния пост :-)

H&M Berry Love

H&M Berry Love

H&M Berry Love е от лимитирана колекция и едва ли може да се намери да се купи вече от някъде, но ако Ви попадне все пак, знайте че си заслужава от всякъде.

Четка - супер удобна, овала става с лекота.
Консистенцията - перфектна.
Съхне за секунди. 
Покрива само на един тънък слой.
Блясък - вижда се от снимките по-горе.

Преди време Ви показах маникюр, щампата на който бях правила с два цвята. Днес ще Ви споделя и друг метод, чрез който можете да сътворите красиви ЦВЕТНИ печати.

1. Предварително подготвяме печатите чрез трансферната техника.
2. Оцветяваме ги в желаните цветове от долната страна, за да се виждат като ги прилепим добре очертанията от щампата /в моя случай листата в зелено/.
3. Завършваме с топ лак - аз отново използвах Seche Vite Top Coat.

Черната боичка за печатите е на Старнейлз. Шаблона - пак от HOLIDAY сета на Bundle Monster , този път BM-H23И понеже маникюра ми бе за малко по-специален повод /така бях за именния си ден/, за разкош на розичките бях добавила и по едно камъче Swarowski.


Трайност - 3-4 дни непокътнат от никъде. Доволна съм!

До скоро!

четвъртък, 24 април 2014 г.

Flormar True Color 027

Здравейте, лакови ценителки,

Както Ви обещах малко по-рано днес - време е да Ви покажа и кой бе черния красавец :-)

Искам също с този пост да Ви споделя и личното си мнение относно качеството на лаковете и това дали трайността ВИНАГИ има връзка с цената. :-) 

Както всеки продукт, така и лаковете за нокти си имат срок на годност. Всеки един от тях е много или малко вреден за здравето, но въпреки всичко почти няма жена, която да не обича да си вижда ръцете перфектно изглеждащи с желан цвят. А понякога са и много, нали? :-) Това, което притеснява повечето дами вероятно е факта, че след като изтече срокът на годност, независимо от това, че лакът може да изглежда добре, се налага да се изхвърля или да се използва по друго предназначение. Е, аз не съм от тях. Периодично се сещам да прегледам лаковете си /на около година/ и ако има някой посгъстен - го разреждам със специален разредител за лак и си става като нов. Именно и затова колекцията ми само расте :-) Това, на което залагам аз са винаги нови основа и топ лак.

По втория въпрос - още в самото начало, когато купувах предимно евтини лакове, си въобразявах, че ако си купя някое Essie, OPI, Orly и т.н. лака ми ще издържа МНОООГО повече. Нищо общо. Всичко си е строго индивидуално и ако на една дама лак й държи 1 ден, на друга същия лак, може да стои непокътнат и седмица. Та .. в тази връзка - цената не е определяща за трайността конкретно. Това, което изкушава повечето от нас да посягаме към по-скъпите лакове по мое мнение са няколко - набързо се сещам за:
Лично за себе си, като най-добри и за цената и за качеството си, са ми се откроили Flormar:

 • много удобни четки - и предните и тези широките, които пуснаха по-късно;
 • много лесна за нанасяне консистенция;
 • като цяло са сравнително покривни;
 • голям избор на цветове, завършеци, ефекти;
 • съхнат бързо;
 • трайни са на моите нокти;
 • изхвърлен лак, поради разваляне на Flormar нямам;
 • не са така силно миризливи като китайските лакчета;
 • достъпна цена.

Именно и лак на тази марка реших да Ви споделя в знак на всичко, което изписах по-горе, но не някой нов, а един от първите ми такива - вече е под половината, но си е все така добър както в самото начало. Може би някои от Вас могат да кажат кога е излязла тази серия, но аз лично не си спомнят точно. Със сигурност лака е на поне 9-10 години. Дори спомен да се е налагало да го разреждам нямам. :-)

Flormar True Color 027

Flormar True Color 027

Flormar True Color 027

За да не се повтарям с написаното като цяло мнение за лаковете на Flormar, ще допълня само че за да покрие перфектно му е достатъчен един плътен слой или два много тънки. Самия блясък без топ лак - се вижда от снимките по-горе. :-)

В предишен пост, обещах да споделя с какво бях на ноктите си на китайската нова година, която настъпи на 31 януари по източния календар - с това, което ще видите по-долу :-)


За декорацията съм използвала един от любимците ми - OPI Crown Me Already, а за печата - Golden Rose Nail Art 107 и шаблон за печати KONAD m28. Топ лакът е и този път Seche Vite Top Coat.Трайността на моите нокти на тази прелест, непокътната от никъде бе 4-5 дни.

А Вие имате ли лакове с изтекъл срок на годност, които са си перфектни?

Golden Rose Paris 67

Здравейте, кукли!

Това, което ще Ви споделя днес, е маникюра с който бях на служебния банкет - допълнението към сребристата ми рокличка с дантелено коланче. 

Най-подходящото цветно бутилче за случая ми се стори Golden Rose Paris 67 - МАГИЯ!

Golden Rose Paris 67

Golden Rose Paris 67

Консистенция, нанасяне, съхнене, четка - перфектни!
Ефекта и блясъка на самия лак - се виждат добре от снимките по-горе! Изключително красив цвят!

За декорацията, използвах черната боичка за печати на Starnails, Golden Rose Nail Art 107 и шаблон от HOLYDAY сета нa Bundle Monster BM-H16


Крайния резултат запечатах отново със Seche Vite Top CoatНепокътнат от никъде на моите нокти изкара 3-4 дни - съвсем доволно!

Повече за черния лак - в следващия пост.

BE HAPPY! :-)

сряда, 23 април 2014 г.

OPI Don't Touch My Tutu!

Привет, красавици!


Може би се досетихте, че дойде ред из немалко пропуснатите маникюри, да Ви споделя с какво посрещнах аз 2014 година - Годината на синия дървен кон. :-)

Конят символизира динамика, енергия, непредвидимост, стремеж към власт и преобразуване, голям творчески потенциал, интелигентност. Отличава се също с независима природа, но той е и мъдър, умен, учи се бързо. Това определя годината да е успешна за работливите, смелите и находчиви хора. Астролозите казват, че ще е благоприятна за хората с висок интелект и за тези, чието въображение е продуктивно и позитивно. Дано е така за всички Ни!

Цветовете, актуални за Годината на синия дървен кон са синьо, изумрудено зелено, зелено с нюанси на кафяво и сиво. Вгледайте се в листата и кората на дърветата и ще откриете цялото богатство на подходящата палитра.

Та да се върнем на маникюра, лакът с който ми започна годината бе OPI Don't Touch My Tutu! 

OPI Don't Touch My Tutu! 

OPI Don't Touch My Tutu! 

OPI Don't Touch My Tutu! 

OPI Don't Touch My Tutu! 

OPI Don't Touch My Tutu! 

За ногогодишната декорация се спрях на синьо конче, разбира се, с блясък в очите Swarowski и звезден прах в краката. :-)

 Шаблона, от който е кончето за новогодишния ми маникюр, ми го предостави за проба една много добра приятелка, творяща невероятни красоти, за което съм й адски благодарна. Синия лак за щампата e CND Midnight Sapphire, който в най-скоро време ще Ви покажа също, тъй като и той бе сред слаганите през този период, в който нямах възможността да пиша в блога си. :-)
И не след дълго, на фона на тоооолкова много непробвани лакове, ми се приноси пак OPI Don't Touch My Tutu! За второто ползване реших, че ще разкрася с него и крачетата - божествен!

Бялата боичка за печатите е на КОНАД, а шаблона e от HOLIDAY сета на Bundle Monster BM-H14


А това е новогодишния маникюр на леля ми със същия лак и ваденки.

И при трите лакирания с OPI Don't Touch My Tutu!, завърших със Seche Vite Top Coat.

Ако имаше писано правило всяка жена да има само по 1 лак - това щеше да е моя лак - ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН! Ще се запитате вероятно "Какво пък толкова?", набързо се сещам няколко причини:

 • може да изглежда адски луксозно за празник /както в моя случай на първото ми слагане на Нова година в комбинация с броката/ и достатъчно стилно и елегантно, в комбинация с бяла декорация. Самостоятелно нанесен, също изглежда зашеметяващо. Ще е перфектен и за сватбен маникюр и за какво ли не?
 • за педикюр също ми е вече най-любим - прави крачетата по-нежни, изчистени, красиви.
 • това за мен е перфектното бяло - пастелен, а в същото време нито варовито, нито мръсно бял.
 • тъй като, за да покрие добре му трябва 3 слоя, смятам, че ще е перфектен и за сандвич, така че следващия път като ми се приноси пак той, вероятно ще го опитам и в такава комбинация.
 • и не на последно място - характеристиките му - четка, консистенция, съхнене, бляскък - ПЕРФЕКТНИ!
И един въпрос - как го намирате Вие? Смятате ли, че има ден или повод, в който не би бил перфектния избор?

Като си направя една равносметка до сега - май наистина както му тръгне година на човек, така е и през нея. Като цяло най-често съм със синьо, а лака, независимо от това, че вече съм го слагала, а пак ми се посяга към него е именно OPI Don't Touch My Tutu! :-)

Ако трябва да бъдем максимално точни, китайската Нова година настъпи в 05,39 ч. на 31 януари китайско време. Това означава, че в България новата година започна на 30 януари в 23,39 ч. А с какво бях на ноктите си аз тогава - в някой следващ пост :-)

Zoya Rina

Здравейте, сладурани,

в този пост ще Ви споделя мнение и снимки за един от най-красивите лакове на Zoya, а именно Rina

Zoya Rina

Zoya Rina

С какво го свързвате Вие най-много? :-) Лично аз още като излезе преди време, веднага реших, че ще е перфектното допълнение към коледното облекло и си го взех без много да го мисля. Изключително специален, пресъздаващ игличките от коледната елха, блясъка на новогодишните празници и зареждащ с много настроение. Неслучайно точно по това време и ми се приноси :-) Във връзка с това, което ще видите от моите снимки, съм длъжна да кажа, че показват само една съвсем малка част от красотата му на живо. :-)

Zoya Rina

В действителност не се виждат полупрозрачни участъци и са му напълно достатъчни 3 пласта. Предвид специфичната консистенция, нанасянето му е малко по-специално, но усилията и резултата си заслужават. Четката - перфектна. Съхне за секунди. 

Да разгърне цялата си прелест обаче, му трябва и плътен топ лак. За да му придам по-голяма дълбочина и изразителност, използвах по един слой Essence gel - look topcoat & Seche Vite Top Coat. Разликата между първата снимка и останалите ще я видите сами :-)

Zoya Rina

Zoya Rina
 
Zoya Rina

Zoya Rina

Zoya Rina

За декорацията върху този лак, най-подходящ ми се стори шаблон от третия сет на Bundle Monster BM 320 


Черната боичка за печатите и този път е на Starnails.

Трайност на моите нокти - 3-4 дни без забележки, доволно :-)

До скоро!